UYARIYORUZ

Erken seçim kararı sonrası Ak Parti Karabük cenahında aday adayı bolluğu yaşanıyor. Eskilerden, yenilerden 4 tanesi bayan, 34 tane aday adayı. Tam bir tarihi rekor kırıldı.

Ak Parti Karabük İl Başkanlığı da 5 Mayıs Cumartesi günü yapılacak temayül yoklaması öncesi aday adaylarının kendilerini tanıtması için il ve ilçe teşkilatlarında ikişer dakikalık tanıtım programı düzenledi.

Bu tanıtımları yeterli bulmayan birçok aday adayı ise oy kullanacak Ak Parti yönetimlerindeki yaklaşık 600 kişiye kendilerini daha iyi anlatabilmek ve yazılacak 3 kişilik milletvekili adayı listesine kendi isimlerinin yer alması için var güçleri ile çaba sarf ediyorlar. Zaman zaman bazı aday adaylarının diğer aday adayları ile ilgili oy kullanacak eleştirel tarzda sözler söyledikleri kulaklarımıza gelse de ihtimal vermek istemiyoruz.

İL BAŞKANI İSMAİL ALTINÖZ UYARDI

Aday adaylarının tanıtım programlarına katılan İsmail Altınöz Eskipazar’daki program öncesi çok dikkat çekici bir açıklama yaptı. Salondaki oy kullanacak Ak Partilileri uyararak, “Cumartesi günü kullanacağınız aday tercihleri çok önemli. Genel Merkez’in yapacağı anket ve kamuoyu araştırmaları ile bizim temayül sonuçlarımız farklı çıkar ise sıkıntı olabileceğini iyi bilmek lazım. Bu halkın röntgenini iyi çekemediğimiz anlamına gelir. Aday tercihlerini eş, dost, tanıdıktan öte partinin en yüksek oyu alabilecek, en iyi temsil edilebilecek, birbirleri ile ve teşkilat ile uyumlu çalışabilecek şekilde yapmak son derece önemli” sözlerini ısrarla vurguladı.

BİZ DE UYARIYORUZ

24 Haziran’da yapılacak seçimlerin diğer seçimlerden bir farkı var. Cumhurbaşkanı adayı oyu ile milletvekili adayı oyu ayrı ayrı kullanılacak. Kamuoyunda genişçe bir kesimde kabul gören, Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oldukça yüksek bir oy alacağı genel görüş. Ancak geçmiş seçimlerde Belediye, Belediye meclisi ve il genel meclisi oy sonuçlarında olduğu gibi milletvekilliği için kullanılacak oy tercihlerinin farklı sonuçlar getirebileceği de iyiden iyiye konuşuluyor. Bu yüzden vebal ve sorumluluk, temayül yoklamasında oy kullanacak 600 Ak Partilinin omuzlarında gibi görünüyor.

EDİTÖR ANALİZİ, BİZE GÖRE ÖLÇÜ

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yıllardır yaptığı FETÖ ile mücadelesi kesin ve şartsız göz önünde bulundurursak, şu ana kadar yaptığı açıklamalardan, takdiri Ak Partililerin olmak üzere, bizim anladığımız en önemli ölçüler bizce şu şekilde olmalı.

1-Artı bir oyun önemi göz önünde bulunduru k, en yüksek, en fazla oyu getirebilecek adaylar tercih edilmeli. Burada en önemlisi de her görüşten halk arasında kabul görmek ve bu kesimin oylarını toparlayabilmek.

2-Ak Parti tabanında genel kabul görmüş, geniş kesimli kırgınlık dargınlık yaratmamış, adaylar tercih edilmeli. Partiye sadakati mutlaka süzgeçten geçirilmeli.

3-Kente gelecek hizmetler ve yöre insanlarının bireysel taleplerinin çözümü noktasında, üst bürokrasi çevresinde etkinliği, iş bitiriciliği.

4- Tabandaki ve halk arasındaki siyasette değişim, dönüşüm, yenileşme taleplerinin dikkate alınması.

5- Cumhurbaşkanının seçmenin yanı sıra seçilme yaşını 18’e düşürerek gençlere olan ilgisinin gözden kaçırılmaması.

6- Hanımlarında siyasette var olması gerektiği, mecliste temsil edilmesi gerektiği unutulmamalı.

Yukarıda bahsettiğimiz gibi biz Ak Parti açısından, Ak Parti gözüyle bakarak bu uyarıyı yaptık. Yanlışı, doğrusu, karar Ak Parti tabanınındır.