Erken genel seçim kararının ardından Ak Parti’de aday adayı bolluğu yaşanırken, temayül yoklamaları da dün sona erdi.

Karabük’te Ak Partiden milletvekili adayı olmak isteyen 34 kişi aday adaylığı için müracaat etti. Aday adayları, temayül yoklamasında oy kullanacak il ve ilçelerdeki Ak Kadrolardan 772 kişiden en yüksek oyu alabilmek için kendilerini en iyi şekilde tanıtmaya gayret gösterdiler. Demokratik ve Ak Parti’ye yakışır bir yarış içine girdiler. Ancak bir aday adayının izlediği yol tepki çekti.

GENEL BAŞKAN YARDIMCISINA MESAJ ATIN

İddia göre Karabük’teki aday adaylarından bir tanesi hem temayül sürecini, hem de 21 Mayıs’ta kesinleşecek milletvekili adayları kararını kendi lehine çevirebilmek için ilginç bir yol buldu.

Hazırladığı bir mesajı whatsapp yoluyla bazı STK yetkililerine ve etkin kişilere göndererek Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş’a mesaj göndermelerini istedi. Gönderdiği mesajda Ataş’ın şahsi cep telefon numarasını da açıkça yazarak “Mustafa Ataş beye arayarak ya da mesaj yazarak Karabük böyle istiyor diye, şu kişiler olsun, şu kişileri istemiyor diye”

NOT: Mesajın geldiği kişi ve Sayın Ataş'ın numarası haber içeriğinde görünmez hale getirilmiştir.

MUSTAFA ATAŞ "AHLAKİ VE ETİK BULMUYORUM"

Karabük Derin Haber o k haber merkezimize ulaşan bu mesaj üzerine, mesaj metnini kendisi ile paylaştığımız ve görüşlerini aldığımız Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş bulunduğu göreve layık ama bir o kadar kızgın bir şekilde açıklamada bulundu. Bursa il temayül yoklamasında iken görüştüğümüz Ataş bu tür yol tevessül edilmesini asla doğru bulmadığını bu tür faks, mesaj şekline itibar etmediklerini belirterek “Bilgim haricinde yapılmıştır. Bu tür girişimleri ahlaki ve etik bulmuyorum. Bu tür çaba ve gayretlerin genel merkez nezdinde de hiçbir değeri yoktur” dedi.

KİM BU ADAY ADAYI?

Şimdi merak edilen soru, kim bu aday adayı? Karabük’ten milletvekili seçimleri için aday adayı olan ve Genel Merkez’in kararını etkileyebilmek için bazı STK başkanlarını ve Karabük’teki etkin kişileri kullanmaya çalışan kim?