Köylerin her birinde, köylülerin bir araya geldiği toplantılar organize edildi. Hıdırellez etkinlikleri kapsamında, yemek ziyafetleri ve müzik dinletileri gerçekleşti.
Her fırsatta köy ziyaretlerinde bulunan, vatandaşla sık sık bir araya gelerek talep ve şikayetlerini bizzat dinleyen Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, program sonrası şu sözlere yer verdi’’ Bilindiği üzere Hıdrellez, Türk dünyasında bilinen mevsimlik bayramlarımızdan biridir. Ruz-ı Hızır (Hızır günü) o k adlandırılan Hıdrellez günü, Hızır ve İlyas Peygamber’in yeryüzünde buluştukları gün olması nedeniyle kutlanmaktadır. Köylerimizde yapılan Hıdırellez etkinliklerine katılmaktan mutluluk duyuyorum. Etkinlik sayesinde manevi atmosferi teneffüs etme imkanı bulduk, emeği geçen herkese teşekkür ederim’’dedi.

Ürkmezer’in Etkinliklere katılmasından memnuniyet duyduklarını ifade eden Köy ve Mahalle sakinleri, Devletimizin yanımızda olduğunu bize hissettirdiği için sayın Kaymakamımıza ve Belediye Başkanımıza  teşekkür ederiz dediler.