Karabük’te yıllardır Vatan Hastanesi binası o k bilinen Kardemir’e ait Yenişehir bölgesindeki binalar greyder ve dozerler ile yerle bir ediliyor.

Bilindiği gibi Kardemir’in özelleştirilmesinin ardından Yenişehir bölgesi SİT alanı o k tescil edilmişti.

Geçtiğimiz yıllarda birçok kez Kardemir’e ait Yenişehir bölgesindeki binalar tadilat edilmeye ya da yıkılmaya çalışılmış ancak Koruma Kurulundan izin alınamadığından çivi bile çakılamamıştı.

KARABÜK BELEDİYESİ NASIL İZİN VERDİ?

Vatan Hastanesi adı ile akıl gelen Kardemir’e ait binalarda harıl harıl dozer ve kamyonlar çalışırken şimdi akıl gelen soru Karabük Belediyesi bu yıkıma nasıl müsaade etti!

Geçtiğimiz yıllarda Kardemir’e ait özel bir TV Kanalının anten diğeri izinsiz yapıldığı ve SİT alanı olduğu için yıkılmış ve ciddi tepkiler oluşmuştu.

SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULUR İSE?

Ülkemizdeki bu tür SİT alanlarının izin alınmadan yıkılması, tadil edilmesi mümkün değilken ve çivi bile çakılmasının yasa gereği ağır suç teşkil ettiği ortada iken birilerinin suç duyurusunda bulunması halinde Savcılık harekete geçerse ne olacak? Zira Basında çıkan haberler zaten suç duyurusu niteliğindedir.

KARDEMİR VE BELEDİYE AÇIKLAMA YAPMALI

Vatandaşların gözü önünde yapılan bu yıkım hakkında ilk o k Kardemir Koruma kurulundan izin alıp alınmadığını, Karabük Belediyesi'de izin verip vermediğini açıklama yaparak kamuoyunu aydınlatması bekleniyor.