Kardemir'in sit alanı içerisindeki Yenişehir Bölgesinde bulunan vatan hastanesi binalarının yıkılması ile ilgili haberimizin ardından Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Belediye o k kendilerinden hiçbir izin alınmadığını açıklamıştı.

Haberimizin ardından görüştüğümüz Karabük Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürü Mustafa Sucu, söz konusu alanın 3. derecede SİT alanı olduğu ancak yıkılması yada yerine başka bir şey yapılması noktasında kendilerinden şu ana kadar bir izin verilmediğini söyledi.

Öte yandan edindiğimiz bilgilere göre bu tür SİT alanları üzerinde yapılacak her türlü değişiklik için önceden Koruma Kurulundan ön izin alınması gerekirken, uygulama izin ve kontrollerinin ise Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yapıldığı öğrenildi. Bunün üzerine Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden yaptığımız araştırmalarda ise henüz resmi bir izin olmadığı ancak yazışmaların sürdüğü yönünde bilgiler olduğu belirtiliyor.

VALİ BEY NE AÇIKLAMA YAPACAK?

Diğer yandan Devletin Karabük'teki en üst düzey temsilcisi olan Karabük Valisi Kemal Çeber'in, kanunların 80 milyon vatandaşın hepsi için aynı olduğu göz önünde bulunduru k, yasal izinleri alınmadan yapılan bu yıkım ile ilgili ne açıklama yapacağı merakla beklenmeye başlandı.