Ülkemizde seçim gündemi hakim olurken ve 24 Haziran’da yapılacak milletvekilliği genel seçimleri için siyasi partilerin milletvekili aday adayları bir bir ortaya çıkmaya başladı.

Kardemir 1 Kasım 2017’de tartışmalarla geçen seçimli genel kurulunu yapmış, Genel Kurul’da hükümetin önerdiği söylenen ve SPK tarafından tavsiye edilen 4 bağımsız yönetim kurulu üyesi yönetim kuruluna girmişti.

Halen Kardemir’in bağımsız yönetim kurulu üyesi olan Mehmet Erdoğan ve Şamil Ayrım’ın 24 Haziran’da yapılacak milletvekilliği genel seçimleri için Ak Parti’den aday adayı oldukları ortaya çıktı.

Erdoğan il başkanı olduğu ve seçimler nedeniyle istifa ettiği Adıyaman’dan, Ayrım ise İstanbul 3. Bölgeden aday adayı oldu.

Ak Parti’nin seçimler öncesi izin vermediği ve çok nadir il başkanına istifaları için izin verdiği düşünülür ise, Mehmet Erdoğan’ın Adıyaman’dan milletvekili adayı olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Öte yandan SPK nın bir kamu kurumu olması ve bu iki bağımsız yönetim kurulu üyesinin Kardemir’de SPK tarafından görevlendirdiği göz önüne alınırsa, aday adayı olabilmek için istifa etmeleri gerekir mi sorusu ise hukukçuların değerlendirmesi gereken konu.

HABERİ OKUMAK İÇİN RESMİN ÜZERİNE TIKLAYINIZ