Ak Parti’de Karabük’ten milletvekili adayı olmak isteyen 34 aday adayı geçtiğimiz gün Ak Parti Genel Merkezinde mülakata alınmıştı.

Karabük aday adaylarının da değerlendirildiği komisyonun başkanlığını Mehdi Eker yaparken, Burhan Kuzu ve Efgan Ala da komisyonda bulunuyordu. Adaylar onarlı guruplar halinde çağrılıp teker teker adaylar ile bir dakika ile 10 dakika arasında soru cevaplı mülakat yapıldı.

Karabük milletvekili aday adaylarından Rıfat Koca komisyon önüne geldiğinde ilginç bir gelişme yaşandı. AK Parti Karabük Milletvekili Aday Adaylığı müracaat dosyasına “AKP” yazan Rıfat Koca’ya mülakat komisyon Başkanı Mehdi Eker’den tepki geldi.

AK Parti’ye karşı özellikle CHP ve HDP’lilerin kullandığı “AKP” söylemini adaylık başvuru formuna yazan Karabük Milletvekili Aday Adayı Rıfat Koca’ya, Parti Genel Merkezinde yapılan mülakat sırasında Mülakat Komisyon Başkanı Mehdi Eker “Neden başvuru formuna AKP yazdın” diye sorunca “Aday adayı Koca “Partinin kısaltılmışını yazdım” diye cevap verdi. Bu cevaba sinirlenen Mehdi Eker’in mülakatı hemen bitirdiği belirtiliyor.

Karabük’te ise bu olay karşısında “Nasıl bir aday adayıdır ki partimize ‘AKP’ diyebiliyor. Çorum İl Başkanı ‘AKP’ diyen aday adayını partiden kovmuştu. Bizim İl Başkanımız bakalım nasıl tepki gösterecek” şeklinde görüş beyan ediyorlar.

OKUMAK İÇİN RESMİN ÜZERİNE TIKLAYINIZ