NESLİHAN ANNE

Bugün anneler günü. Hiçbir zaman hatırımızdan çıkmasa da yıl da bir gün ANNELER GÜNÜ nde annelerimizi daha çok hatırlıyoruz.

Onlar Peygamberimizin “Cennet Annelerin Ayağının Altındadır” hadisine mazhar olmuş en kıymetlilerimizdir.

Elbette tüm anneler çok değerlidir ama bugün bir Anneyi öne çıkarmayı, bilmeyenlere tanıtmayı uygun gördük.

Sadece kendi çocuklarının değil, devletin çocuk evlerinde kalan çocuklarımızın Neslihan Annesi.

Huzur evlerinde kalan, kimi kimsesi kalmamış, varsa da hal hatırı kesilmiş yaşlılarımızın kızı olmuş bir gönül annesi.

O bir örnek anne

Kim mi?

Karabük Valimiz Sayın Kemal Çeber’in eşi Sayın Neslihan Ayan Çeber.

Neden mi?

Evlendiği günden bu zamana kadar devletin üst makamlarında yer alan eşine hep destek olduğu için.

Devletin stratejik kurumlarından birisinde yönetici olmasına rağmen, hem eşinin hem kendisinin iş yoğunluğuna rağmen çocuklarına iyi bir anne olduğu için.

Tarihteki ve günümüzdeki “first lady” o k adlandırılan birçok üst düzey yönetici ya da siyasetçi eşlerinin aksine mütevazılığını korumayı bildiği için.

Vali eşi olması ile birlikte devletin tüm imkânları elinin altında olmasına rağmen, hiçbir şekilde bu imkânları kullanmayı tercih etmediği için. (Bilmeyenler için bir örnek söyleyelim. Sayın Neslihan Çeber Ankara’daki görevine gidip geldiğinde devletin imkânları yerine, hala daha kendi imkânlarını kullanmaktadır.)

En önemlisi ise, bizim ilk defa tanıdığımız, Safranbolu Belediyesi’nin düzenlediği yemek yarışmasında dikkatimizi çeken bir özelliğidir.

Sayın Neslihan Çeber, Vali eşi Kemal Çeber’in yemek tatma programı boyunca ayran tasını arkasından elinde taşıdı. Yeri geldi aynı tabakta bir küçük lokmayı eşi ile paylaştı.

Türk örf, adet ve geleneklerini yaşattığı, alçak gönüllülüğü ve mütevazılığından hiç vaz geçmediği için Sayın Neslihan Ayan Çeber’i bu anneler gününde ÖRNEK ANNE o k okurlarımıza paylaşmaya karar verdik.

ANNELER GÜNÜ KUTLU OLSUN