Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Değerli Eşleri Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde başlatılan, Gönül Elçileri Projesi kapsamında Koruyucu Ailelik ile ilgili Safranbolu Belediyesi, KADEM işbirliği ile çalışmaları başlattı.
Bu kapsamda 06 – 12 Mayıs Aile Haftası nedeni ile Safranbolu Kadın ve Demokrasi Derneği Safranbolu Şubesinde düzenlenen toplantıya Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer’in eşi Miray Ürkmezer, Karabük Kadem Sorumlusu Hatice İpek, Aile Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Kıymet Boztaş ve çok sayıda Safranbolulu hanım katıldı.
Düzenlenen organizasyonda konuşan ve katılımcı teşekkür eden Miray Ürkmezer; “ Çocukların sağlıklı gelişebilmeleri için kendilerini koruyacak, sevecek, destekleyecek, güven sağlayacak, gereksinimlerini karşılayabilecek sıcak bir aile ortamına ihtiyaçları vardır. Bu nedenle, tüm dünyada korunmaya muhtaç çocuklar için en çok tercih edilen bakım şekli, ülkemizde de olduğu gibi koruyucu aile bakımıdır. Ben Safranbolu’da yaşayan herkesi Gönül Elçimiz olmaya davet ediyorum. Yine bu konuda bilgi almak isteyen herkes bize ulaşabilir” dedi. Konuşmanın ardından Kanun ve uygulamalar hakkında paylaşımlar yapılırken, konu ile ilgili çeşitli görseller izlendi. Toplantı soru cevap bölümü ile son buldu.