Karabük Kan Bağış Merkezi Müdürü Serkan Kahveci, “Karabük’ümüzün ve bölgemizin ihtiyacı olan kapalı bir kan alma aracını bugün itibari ile hizmetine sunmuş bulunuyoruz” dedi.
Kan bağış aracının Karabük Kan Bağış Merkezi’ne kayıtlı olduğunu belirten Kahveci, sözlerine şöyle devam etti; “ Hem Karabük hem de Bartın bölgemizde hizmet verecek olan Karabük Kan Bağış Merkezi’ne kayıtlı aracımız hizmete girmiş durumdadır. Daha önce bilindiği üzere küçük ve yarı açık bir aracımız vardı. Yalnız iki kişiye hitap eden bu aracımızda bağışçılarımız hava şartlarından da etkileniyordu.  Bu aracımızda ise her türlü konforumuz mevcut olup daha rahat hizmet vermeye başladık. Tabi bu bizim elimizi güçlendirdi, böylelikle bağışçılarımızın sayısı da artacak. Kar, kış, yağmur, çamur demeden her yerde Kızılay’ın kan aracını görebileceksiniz. Karabük’ümüz böyle bir hizmeti hak ediyordu. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz. Ramazan ayı içerisinde de tüm Karabüklü hemşerilerimizi kan bağışı kampanyasına davet ediyorum.”
Türk Kızılayı Karabük Şube Başkanı Mehmet Uzun’da hizmete giren kan bağış aracı ile günde 50 ünite kan alabilme imkanına kavuşulduğu belirterek; “ Karabük’te 3 kişinin aynı anda kan verebileceği bir kan aracı hizmete girdi. Ben bu konuda emeği geçen Kan Bağış Merkezi Müdürü Serkan Kahveci’ye teşekkür ederim. Kan aracımız gelmeden önce küçük araç ile günde 20-30 ünite kan alınabiliyordu; ama şuanda kan aracımızın gelmesi ile birlikte günde 50 ünite kan alabilme imkânına kavuşmuş olduk” diye konuştu.