Ak Parti’de 24 Haziran’da yapılacak milletvekilliği genel seçimleri için aday belirleme çalışmaları tüm hızıyla sürerken, Karabük’ten milletvekili adayı gösterilecek 3 ismin netleşmesi için üst kurula 5 kişilik listenin gittiği bilgisi ortaya çıktı.

Bilindiği gibi Ak Parti’den milletvekili adayı olmak isteyen 34 kişi müracaat etmiş. Karabük’te temayül yoklaması yapılmasının ardından AK PARTİ Genel Merkezinde aday adayları kurulan komisyonda tekrar dinlenmişti.

Bugün ortaya çıkan bir bilgi ise aday adayı sayısının 5’e düştüğü şeklinde.

Birkaç gün önce yerel bazda, sosyal medyada 9 kişilik bir liste ortaya atılmıştı. Ancak hem Karabük İl Teşkilatı, hem de genel merkezin üst düzey yöneticileri nezdinde yaptığımız araştırmalarda tamamen hayal ürünü olduğu ortaya çıkmıştı.

Bugün ortaya çıkan bilginin de doğru olup olmadığı konusunda bir netlik yok. Ancak bu bilgi doğru ise, hem AK PARTİ Karabük tabanında, hem oy verecek yaklaşık 150 bin Karabüklü seçmen bazında nasıl karşılık göreceği ciddi bir soru işareti.

Ortaya atılan bilgiye göre, Mevcut Milletvekili Burhanettin Uysal, Eski Milletvekili ve Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Eski il başkanı ve Milletvekili Cumhur Ünal, 7 Haziran seçimlerinin 2. Sıra milletvekili adayı Sedat Namal ve henüz hiç milletvekili adayı olmamış bir isimden oluşan 5 kişilik listenin Siyasi ve Hukuk İşlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı’nın önüne gitti.

AK PARTİ TABANI NE DER?

KARABÜK SEÇMENİ NE DER?

Tüm Türkiye’de olduğu gibi, Karabük’te de gerek parti tabanında, gerekse seçmen bazında Ak Parti’den ciddi bir değişim beklentisi hâkim. Herkes merakla Ak Parti’nin Karabük’ten göstereceği 3 milletvekili adayının kimler olacağını merakla bekliyor.

Ancak bizim yaptığımız incelemelerde, tabandan  ve Karabük seçmeninden aldığımız eğilimlerde, Ak Parti’nin Karabük Milletvekili adayları arasında, daha önce bu görevleri yapmış en fazla bir ismin olması gerektiği beklentisinin öne çıktığı görülüyor.

Bahsi geçen listeye bu şekilde bakı k incelendiğinde, Burhanettin Uysal, Mehmet Ceylan, Cumhur Ünal üçlüsünden hangisinin listeye konulacağı, ya da bu isimlerden ikisi ile mi yola devam edileceği genel merkezin kararı olacak.

Eskiler tamamen yenilensin beklentisi içerisinde olanlar, bütün eski adayları kendilerine göre eleştiriler getirirken, özellikle Burhanettin Uysal ve Cumhur Ünal bazında çok yüksek perdeden tepkiler var.

Mevcut milletvekili Burhanettin Uysal’ın beklentilerin altında kalması, vatandaşların bireysel sorunlarını yeteri kadar çözememesi, seçildiği 1 Kasım seçimlerindeki proje adamı lafının askıda kalması, başta havaalanı olmak üzere bir çok vaadini gerçekleştirmediği, artık Karabüklü insanlar milletvekili olsun eleştirileri öne çıkanlar.

Cumhur Ünal ile ilgili o k ise, Bir iki yıldır Karabük’e çok uzak kalması, parti teşkilatlarına özellikle maddi manada hiçbir destekte bulunmaması, geçmişte zaten denenmiş olması, oy tabanının çok zayıf olması gibi ciddi eleştiriler ortaya çıkıyor.

Öte yandan bizimde haberimize konu olan Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş’a mesaj gönderin şeklindeki çıkışı hem genel merkez hem de Karabük Parti teşkilatında ‘acemice bir girişim’ o k algılanmıştı. Ünal konu ile ilgili bize yaptığı açıklamada ise, amacının insanları yönlendirmek değil Karabük’teki gördükleri siyasi bazı yanlışları kime iletebiliriz şeklindeki talebine karşılık sadece birkaç kişiye mesajdaki şekliyle iletebileceklerini söylediğini belirtmişti.

Diğer yandan Cumhur Ünal isminin partinin koordinatörlük görevini yürütmesi nedeniyle değerlendirmeye alındığı şeklindeki bilgi üzerine ise, “Madem Samsun bölge koordinatörlüğünde çok başarılı idi o zaman Samsun’un milletvekili sayısı dokuz. O zaman Samsun’dan aday göstersinler. Bakın Burhanettin Uysal Konyalı ama Karabük’ten milletvekili” şeklindeki bazı yorumlarda ortaya çıkmaya başladı.

Karabük Derin Haber o k Ak Parti Genel Merkezi’nin Karabük’ün nabzını, hem tabanın hem seçmenin beklentisini iyi ölçüp ölçemeyeceğini merakla bekliyoruz. Adaylar ortaya çıktığında hep birlikte göreceğiz.