Safranbolu Belediyesi tarafından her yıl düzenli o k gerçekleştirilen ve geleneksel hale getirilen Ramazan Akşamları etkinlikleri Türk Tasavvuf Müziği sanatçısı Murat Belet’in birbirinden güzel ilahileri ile başladı.
Misak-ı Milli Demokrasi Meydanında saat 21.00’da başlayan etkinlikler kapsamında ilk program çocuklar için Karagöz-Hacivat gölge oyunu ilke başladı.
Çocukların büyük bir heyecanla izledikleri gölge oyununun ardından sahneye çıkan Türk Tasavvuf Müziği sanatçısı Murat Belet Meydanı dolduran Safranbolulu gece boyunca Tasavvuf müziğinden eserler sundu.
Programı vatandaşlarla birlikte izleyen Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, programın sonunda yaptığı konuşmada, ”Değerli hemşerilerim, Başbakanımızın da söylediği gibi, Ramazana üzüntü ile girdiğimiz bu günlerde bizlere seslendirdiği ilahilerle güzel bir gece yaşatan sanatçımıza, meydanı doldurarak ilk akşamda bizlerle beraber olduğunuz için sizlere teşekkür ediyorum. Tüm hemşerilerimizin Ramazanını kutluyor, Allah nice Ramazan ve bayram sağlık, huzur, sağlık  ve barış içerisinde ulaşmayı nasip etsin” dedi.
Ürkmezer konuşmanın ardından sanatçı Murat Belet’e çeşitli hediyeler takdim etti.