24 Haziran'da yapılacak milletvekilliği erken genel seçimlerinde aday olacakların listesi bugün mesai bitimine yakın YSK'ya verildi.

Karabük'ten aday adayı olan 34 Ak Partili'den kimlerin milletvekili adayı gösterileceği merakla bekleniyordu. Son dakikaya kadar bir çok isim, liste kamuoyunda konuşuldu durdu.

Merakla beklenen aday listeleri bugün mesai bitimi öncesi YSK'ya verilirken 1. Sıra Cumhur Ünal, 2. Sıra Niyazi Güneş ve 3. Sıra Tuğba Yeğin o k Ak Parti'nin Karabük Milletvekili adayı oldular.

Karabük'ten aday gösterilen üç isim basın yoluyla kamuoyunun bilgisine ulaşınca deprem etkisi yaratırcasına tam bir şok yaşandı.

Bu seçimlerin önemi günlerdir ısrarla dile getiriliyordu. Bu öneme istinaden Karabük'ün yetiştirdiği devlet adamı ve siyaset büyüğü Mehmet Ali Şahin'in kendisi aday olmamış olsa bile Genel Merkez tarafından liste başı yapılacağı şeklinde oldukça geniş bir kitle beklentisi vardı.

Diğer yandan mevcut milletvekili olması hasabiyle Burhanettin Uysal, Karabük siyaset ve cemiyet hayatının ağır topları Mehmet Ceylan, Mustafa Çelenli, Sedat Namal, Serdar Dereli gibi isimlerin yanısıra, genç ve dinamizmi ile Sertaş Karakaş, Özgür Ulupınar'dan oluşan herhangi bir üçlünün aday gösterileceği şeklinde değişik varyasyonlar yapılırken, bu isimlerin tamamı liste dışı kaldı.

YENİCE'DE TAM BİR HAYAL KIRIKLIĞI

Siyasetin 365 gün 24 saat canlı olduğu bilinen ve 5 tane aday adayı olan Yenice ilçesinden hiçbir aday gösterilmemesi Yenice seçmeninde hayal kırıklığı yarattı.

Öte yandan Merkezden, En büyük ilçesi Safranbolu'dan ve Eskipazar'dan listede hiçbir adayın olmaması da ayrıca şaşkınlık yarattı.

TABAN BİRBİRİNE SORUYOR!

Bu gerçeklerin ışığında şimdi başta Ak Parti Karabük tabanı olmak üzere seçmen merakla bu listenin kim tarafından hangi kriterlerle ve nasıl hazırlandığını birbirlerine soruyor. Kısa inceleme süresi ve Cumhurbaşkanı ve Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın yurt içi-dışı yoğun gündemi içerisinde Karabük listesini kimin hazırlayarak en fazla oy alabilecek en iyi liste o k genel başkana sunduğunu merak ediyor.