Bir yandan eski komşuluk ilişkilerini canlandırmak, gelecek kuşak birlikteliği, dostluğu hatırlatmak üzere düzenlenen Mahalle İftarları devam ederken, diğer yandan Misak-ı Milli Demokrasi Meydanında geleneksel hale getirilen ve her akşam ayrı bir programın düzenlendiği Ramazan Akşamları etkinlikleri aralıksız devam ediyor.
Pazartesi akşamı Cemal Caymaz Mahallesinde verilen iftar yemeğine mahallenin nerdeyse tümü katılırken, iftar sonrası mahalle sakinleri “ Günlük hayatın yoğunluğundan komşularımıza vakit ayıramaz olduk. Mahalle iftarları vesilesi ile dostlarımızla sohbet etme fırsatı buluyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz “ diyerek görüşlerini bildirdiler. 
Gecenin bir diğer programı ise Misak-ı Milli Demokrasi Meydanında gerçekleşti.
İftarın ardından sahne alan animasyon gurubu Safransı ile çocuklar gönüllerince eğlendiler.  Teravih namazının ardından İlahi Müzik Sanatçısı Metehan Şimşek sahne aldı.
Birbirinden güzel ilahilerle Safranbolulu güzel bir gece yaşatan Şimşek, “ Bizleri siz değerli Safranbolulularla buluşturan başta Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer beyefendi olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” dedi. 
1 saat süren konserde meydanı dolduran Safranbolulular ilahilere eşlik ettiler.