Ak Parti’de milletvekili adayı listelerinin açıklanmasının ardından Karabük listesi şok etkisi yaratmıştı.

Cumhur Ünal, Niyazi Güneş ve Tuğba Yeğin isimlerinin 24 Haziran’da yapılacak erken genel seçimlerde Ak Parti Karabük Milletvekili adayı gösterilmesi başta Ak Partinin Karabük tabanı olmak üzere, seçmende farklı yorum sebep olmuştu. Seçim sonuçlarının bir bir bir olacağı şeklinde genişçe bir kanaat ta oluşmuştu.

İL BAŞKANI VE İLÇE BAŞKANLARI GENEL MERKEZE GİTTİ

Milletvekili aday listelerinin açıklanması ile birlikte oluşan tepkiler il ve ilçe başkanlarına yoğun şekilde ulaşmasının ardından dün akşam iftar sonrası toplanan Ak Parti Karabük İl Yönetiminde istifalar gündeme geldi. İl Başkanı İsmail Altınöz’ün istifa talebinde bulunan üç yönetim kurulu üyesini vazgeçirdiği ve konuyu Genel Merkeze taşıyacağını belirtildi,

Bugün İlçe Başkanlarını yanına alan İl Başkanı İsmail Altınöz Ak Parti genel merkezine giderek Genel Başkan Yardımcıları ile bir dizi görüşme yaptı.

BİR VE ÜÇÜNCÜ SIRA DEĞİŞİYOR MU?

Teşkilat başkanı Mustafa Ataş’ın İstanbul’da olması nedeniyle telefonla yapılan görüşmelerin ardından Ak Parti Genel Merkezi’nde seçim işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, teşkilat başkan yardımcıları ve bazı yetkililer ile görüşen İl Başkanı İsmail Altınöz ve beraberindeki ilçe başkanları Karabük özelini anlattılar.

Görüşmelerdeki adayların açıklanması ile Karabük’te hem parti tabanı hem diğer seçmenin oldukça geniş bir kesiminde bir, bir , bir olur şeklinde genel bir kanı oluştuğu dile getirilirken, en önemli konunun eğer Karabük’ten üç sıfır isteniyorsa Karabük’ün yetiştirdiği devlet adamı ve siyaset büyüğü Mehmet Ali Şahin’in birinci sıranın değiştirilerek aday gösterilmesi olduğu öğrenildi.

Öte yandan alternatif o k değiştirilecek birinci sıra için, Safranbolu ya da merkez den güçlü birkaç adayın isminin konuşulduğu belirtilirken Karabük'ün en küçük ilçesi iki bin nüfuslu Ovacık'tan listenin bir ve ikinci sırasının oluşturulmasının son derece yanlış olduğu ortaya kondu.

Seçimlerin önemi ısrarla vurgulanırken, üç milletvekilliğinin kazanılabilmesi için üçüncü sıra adayının da değiştirilmesi gerektiği, kendisinin henüz siyaseten tecrübesiz olduğu, oy tabanının olmadığı toplantıda konuşulurken üçüncü sıra için Karabük genelinde otuzbin civarı oyu olduğu söylenen 5 aday adayı çıkaran Yenice halkının ve Yenicelilerin gönlünün alınması için Sertaş Karakaş isminin daha isabetli olacağının konuşulduğu öğrenildi.

LİSTE İPTAL EDİLEBİLİR Mİ?

Edindiğimiz bilgilere göre YSK’ya verilen milletvekili adaylarının isimlerinin iptal olunabilmesi için seçilme hakkını engelleyecek bazı hukuki ya da diğer sebeplerin olması gerekiyor. Ya da adayın kendisinin listeden çekilmesi gerekiyor. Bu değişikliklerin de Cuma gününe kadar yapılması gerekiyor.

Yasanın bu zorluğunun da Ak Parti Genel Merkezi’ndeki görüşmelerde dile geldiği ve genel merkez yöneticilerinin “Cumhur Bey bu partinin bir neferi, il başkanlığı, milletvekilliği ve koordinatörlük yapmış bir isim. Onun için vekillikten öte öncelik partisi gelir. Eğer bu partinin menfaati ya da ihtiyacı kendisinin listeden çekilmesi yönünde olur ise, hiç düşünmeden bunu kabul eder.” şeklinde görüş bildirdikleri belirtiliyor.

İL BAŞKANI ALTINÖZ

Öte yandan Ak Parti İl Başkanı İsmail Altınöz bugünkü genel merkez ziyareti ile ilgili yaptığı açıklamada, seçim işleri ile ilgili genel bir değerlendirme ve istişare yaptıklarını, Ak Parti'nin Karabük'te en yüksek oyu alması için tüm gayretlerini göstereceklerini belirtti.