Halk Eğitim Müdürlüğü bahçesinde gerçekleştirilen etkinliğe Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Köse, İl Genel Meclisi Üyesi Ahmet Cengiz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, KYK İl Müdürü Kadir Öztürk, Belediye Başkan yardımcısı Hüseyin Bilicioğlu, Kurum Müdür ve İdarecileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Program, Saygı Duruşu ve istiklal Marşımızın okunmasının ardından Okuma yazma kurslarına katılan ve kursu başarı ile tamamlayan 70 yaşındaki Hatice Çalışkan’ın konuşması ile başladı.
Çalışkan; “ Ben bu yaşıma kadar okuma yazma bilmiyordum. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın başlatmış olduğu okuma yazma kursuna katıldım. Bu yaşımda okuma yazmayı öğrencim. Cumhurbaşkanımıza, eşine, Kaymakamımıza, İlçe Milli Eğitim Müdürümüze, kurs öğretmenimize ve emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.
Hatice nine konuşmasının ardından İstiklal Marşımızın ilk iki kıtasını okudu. 
Safranbolu Halk Eğitim Müdürü Sezai Öztaş ; “ Halk Eğitim Müdürlüğün örgün eğitimin dışında kalmış her yaş gurubundaki fertlerin günün gelişen teknolojik, toplumsal, sosyal ve kültürel şart uyumlarını, değişik meslek sahibi olmalarını sağlayan faaliyetleri başarı ile yürütmektedir. Safranbolu Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü o k; içinde bulunduğumuz eğitim öğretim yılı içinde; ilçemiz halkının ihtiyaç duyduğu ve istekte bulunduğu alanlarda 455 kurs açarak 170 eğitici ile 29 alanda 150 programda toplam 11.034 (onbirbin otuzdört)  vatandaşımıza eğitim öğretim hizmeti sunmaya çalıştık.  Salonumuzu halka açıp seminer, toplantı, sınav belirli günlerin kutlanması, kına, nişan, düğün vb. faaliyetleri gerçekleştirdik. Ulus rası, ulusal, il ve ilçe düzeyindeki sportif  yarışma katı k toplamda 22 derece elde ettik. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve değerli eşi Emine Erdoğan’ ın himayelerinde başlatılan Okuryazarlık Seferberliğini Kaymakamımız Sayın Dr. Fatih Ürkmezer ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Hasan Gümüş’ ün destekleri ile ilçemizde en iyi şekilde yürüttük ve 35 kurs açarak 220 vatandaşımıza ulaştık. Daima yanımızda olan ve güç aldığımız  Karabük Valiliğine, Safranbolu Kaymakamlığına, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerimize, Safranbolu Belediye Başkanlığına, KYK İl Müdürlüğüne, Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odasına, İşkur İl Müdürlüğüne, Genlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğüne, İlçe Tarım Müdürlüğüne, okul ve kurum müdürlüklerine,  kısaca bütün paydaşlarımıza   ayrı ayrı teşekkür eder, minnet duygularımı ifade etmek isterim” dedi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş ise, “ Milletlerin ekonomisi, sanayisi ne kadar önemli ise, sanattaki ve spordaki başarıları da o kadar önemlidir. Bizlerde sanatta, sporda ve diğer alanlardaki hazinelerimizi ortaya çıkartmak, yaşatmak ve gelecek kuşak aktarmak adına gerçekleştirilen çalışmaları birazdan göreceğiz.  Milli hafızamızı gelecek kuşak taşıdığımızda, bu aktarmayı medeniyetimizden aldığımız ilhamla yaptığımızda inşallah bu bayrak kıyamete kadar dalgalanmaya devam edecektir. Ben kursları başarı ile bitiren tüm kursiyerleri tebrik ediyor başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve eşlerin olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. 
Programda son o k Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer konuştu.
Ürkmezer, “ Programın başından bu yana görüyoruz ki hanımefendiler bir an evvel, el emeği göz nuru ile ortaya çıkarttıkları eserlerini bir an evvel bizlerle paylaşmak, sergilemek istiyorlar” dedi. 
Halk Eğitim Merkezleri ile yaşam boyu öğrenme ile amaçladıklarının da tam o k bu olduğunu kaydeden Ürkmezer; “  Bu nedir? Bütün yaş guruplarına ulaşabilmek. Çocuktan yaşlılarımıza kadar Milli Eğitim müdürlüklerimiz, Halk Eğitim Müdürlüklerimiz toplumun her kesimine çok güzel hizmetler götürüyorlar.  İşte birazdan göreceğimiz gibi, kültürümüzün yansıtılması, gelecek kuşak aktarılması, bilmediğimiz, bazen unutulmuş kültürümüzün parçası olan el işlerinin yeni kuşaklar aktarılması ve öğretilmesinde çok kutsal ve yararlı faaliyetler de yürütüyoruz” diye konuştu.
Bu eğitimlerin Türkiye’nin her yerinde devam ettiğini hatırlatan Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, Milli Eğitim Bakanlığımız buna çok büyük önem veriyor.  İşte az önce Hatice ninemiz güzel bir konuşma yaptı. Uzun yıllardır Mülki İdare Amirliği yapıyorum ve güzel konuşmalar dinliyoruz. Ama bizim için en güzel konuşmalar yeni okuma yazma öğrenmiş teyzelerimizin kendi kaleme aldığı konuşmalar oluyor. Kursları ziyaret ettiğimizde hepsi şunu dile getiriyor: Allah Devletimizden, Cumhurbaşkanımızdan ve eşlerinden Razı Olsun.
Bunun nedeni çeşitli sebeplerden dolayı okuma yazma öğrenememiş hanımefendiler, beyefendiler bu kurs katıldılar ve elbette ki Devletimizin sağladığı imkânlarla, öğreticilerimizin de özverili çalışmaları ile okuma yazmayı öğrendiler. İnşallah bunlar burada kalmayacak devam edecek” dedi.
Ürkmezer konuşmasını şöyle tamamladı; “ Halk Eğitim Müdürlüğünün Belediyeye bağlı o k çalışmalarını sürdüren SAKEM ile de yürüttüğü faaliyetler de var. Bununla birlikte İŞKUR bünyesinde, Müftülüklerde, yani kısaca devletin bütün kurumları vatandaşlarımızın daha da iyi, daha da güzel şekilde topluma faydalı olacak, bilgi, görgü vr eğitimini arttıracak şekilde faaliyetlerde bulunmaları için imkânlarını seferber ediyor.  Devletimiz bu imkânları seferber etmeye devam edecektir. Yine bu kurslarımız sayesinde vatandaşlarımız sosyalleşme imkanı da buluyorlar. Bizler bu bütünün parçalarıyız. Bunu unutmadığımız zaman birlik ve beraberlik içerisinde hareket ettiğimiz zaman, ister içeriden ister dışarıdan kim gelirse gelsin, ne tür saldırılar olursa olsun Allahın izni ile bizler bunu altından kalkmayı biliriz.  Bu vesile ile kurslarımıza katılan herkese, eğitimcilerimize teşekkür ediyor,  elinize emeğinize sağlık diyorum. “
Konuşmaların ardından Okuma Yazma kursunu başarı ile tamamlayan sertifikaları Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Köse ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş tarafından verildi.
Ayrıca Eskrim Sporunda Dünya da ilk 10’a giren genç sporcularımıza da madalyaları takdim edildi.  
Kurslarını başarı ile tamamlayan bayanların kep atma töreninin ardından yıl boyunca yapımları tamamlanan eserlerin sergilendiği salona geçildi. 
Halk Eğitim Merkezinin 3 katında sergilenen eserler katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı.