Adaylar değişiyor, değişti tartışmaları arasında Ak Parti Karabük Milletvekili adayı Tuğba Yeğin'in istifa etmesinin ardından mevcut milletvekili Burhanettin Uysal 3. sıradan aday gösterilmişti.

Aday değişikliği sonrası Ak Parti Karabük İl Başkanlığı Karabük Milletvekili Adaylarının pazar günü Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'nün katılımıyla pazar günü yapılacağını açıklamıştı.

Aday listesinin yada sıralamanın yeniden değişeceğine ilişkin bazı yayın organlarında çıkan haberler ve sosyal medya paylaşımlarının ardından gelen bu erteleme kararı bir anda kafaları karıştırdı.

Pazartesi günü akşamı aday listelerinin kesinleşmesi beklenirken, söylenti niteliğindeki bu haberlerin doğruluğu konusunda resmi ağızlardan hiçbir açıklama yapılmazken bilakis böyle bir değişikliğin olmayacağı şeklinde bilgilerde ortaya çıklamay başladı.

TANITIM SALI GÜNÜ

Öte yandan Karabük Derin Haber o k yaptığımız araştırmalarda pazar günü yapılması planlanan aday tanıtım töreninin, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın pazar günü yapacağı Isparta ve Balıkesir mitinglerine katılması için çağrılması nedeniyle bu ertelemenin gerçekleştiği ve Salı günü aday tanıtımının yapılacağı öğrenildi.