Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili,  Karabük Derin Haber, Karabük Haber, Karabük Net Haber ve Karabük Gündem Haber internet haber sitelerinin oluşturduğu sosyal paylaşım sayfası Karabük seçim2018 ekranlarında katıldığı canlı yayın programımızda, Sait Alıcı ve İsmail Akça'nın sorularını cevaplarken, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Erken seçim kararının alınmasının hemen ardından organizasyonunu gerçekleştirdiğimiz “Seçim 2018” ekranı ile Karabük’te seçimin nabzını tutmaya devam ediyoruz. Seçim sohbetleri kapsamında gerçekleştirdiğimiz son canlı yayının konuğu ise MHP’li Belediye Başkanı Rafet Vergili oldu. Vergili, konuşmasında Karabük gündemine ve 24 Haziran seçimlerine dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

“HAYAL KIRIKLIKLARINI TAMİR EDEMEZSİNİZ”

Moderatörün “siyasette yalan” olayını genel çerçevede değerlendirmesini istemesi üzerine Vergili, “Siyasette yalan söyleyen insan belki bir an başarılı olmuş o k gözükebilir. Fakat siyasi hayatının devamında başarılı olamaz. Çünkü siyasette yalan çabuk kabul edilebilen bir şeydir. Bu yalan ortaya çıktığı zamanda kitlelerde büyük bir hayal kırıklıklarına sebebiyet verir. İnsanlardaki hayal kırıklıklarını da bir daha hiçbir şekilde tamir edemezsiniz. Benim en büyük korkularımdan birisi şuydu. 2009 senesinde seçim broşürünü dağıttığım zaman herkes sen bunları yapamazsın diyordu. Benim ise tek düşündüğüm bu broşürdekileri yapamadığım zaman çocukların, gençlerin, Karabüklülerin hayallerini kırmış olmamdı. Bunları gerçekleştiremeseydim belki bir kere seçilirdim ama bir daha siyasi hayatım diye bir şey söz konusu olmazdı. Şükürler olsun biz bunların hepsini gerçekleştirdik. Siyasette geçici o k vaat vermek çok kolay bir şeydir. Bu vaatler gerçekleşmediği zaman ise insanların bir daha size güvenleri olmaz.” dedi.

" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen>

“BÖYLE BİR ŞEY YAPMANA GEREK YOK”

İYİ Parti Milletvekili adayı Dursun Altıparmak’la ilgili basında yer alan haberlerin sorulması üzerine, siyasi kişilerin özel hayatları olmaz diyen Belediye Başkanı Rafet Vergili, ”Sen beyanlarını dürüst bir şekilde söylersin, hiç kimsenin de evliliği bekârlığı toplum tarafından sorgulanmaz. İnsan eşinden ayrılabilir. Fakat bir kişi bekârken ben evliyim der ise bu yanlış anlaşılır. İyi bir aile yaşantısı hem iş hem de siyaset hayatında ön plana alınacak bir faktördür. Siyaset yapan arkadaşımız bu faktörü çok iyi bildiği için evliyim deme ihtiyacı hissediyor. Bu yanlış bir şeydir. Sen yıllardan beri Karabük’te siyaset yapıyorsun. Gitmediğin kapı kalmamıştır. Senin yaşantını herkes biliyor. Böyle bir şey yapmana gerek yok.” eleştirilerinde bulundu.

" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen>

“CHP’DEN 6 BİN OY GERİDE. SEÇİLME ŞANSI YOK”

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili yaptıkları kamuoyu araştırmalarına göre Karabük’te iyi partinin, CHP’den 6 bin oy geride olduğunu ve Dursun Altıparmak’ın hiç seçilme şansının olmadığını iddia etti.

" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen>

“KARABÜK’ÜN BİR DEĞERİNİ YOK ETTİ”

Kendi döneminde yapılsaydı Haliçi ile ilgili hangi projeleri gerçekleştirmek isteyeceğine yönelik soruya Vergili, ”Eski haliçi benim dönemimde yapılsaydı, orayı açık hava AVM o k yapardım. Ortadaki su fıskiyesini kesinlikle yıkmazdım. Haliçi Karabük’ün bir değeriydi. Bu değerler de yok edildi.” dedi.

" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen>

“KARABÜK’E VEREBİLECEĞİ HİÇBİR ŞEY YOK”

Milletvekili adayı Dursun Altıparmak’ın ister milletvekili olsun, ister Belediye Başkanı olsun Karabük’e verebilecekleri hiçbir şey yoktur diyen Vergili, “3-5 kişinin yerini kamulaştırıp, buradan siyasi menfaat elde edeceğim diye, dağın tepesine Organize Sanayi yaptı. 2005 yılından beri emek veriyoruz ancak doldura bildik. Organize Sanayiye şahsım o k 3-3.5 milyon dolarlık indirme tesisi yapıp, devlete hibe ettik. Elektriğin gelişiyle birlikte organize sanayide ancak bir canlılık yaratabildik. Bu düşünce Dursun Altıparmak’ın düşüncesiydi. Bu arkadaşlar Milletvekili olsa Karabük’e ne faydası olacaktır. Yaptığı siyaset hiç etik değil. Ben 400 kişiye kumanya veriyorum. Fakat hiçbirinin ismini de bilmem, bir Allah’ın kuluna da bunlarla ilgili siyaset yaptırmam.” dedi.

Altıparmak döneminde yapılan kanalizasyon hattının 150 Km’yi bile geçmediğine dikkat çeken Başkan Vergili, “Benim dönemimde alt yapıda yalnız 650 Km su tesisatı değişti. Bir gün milletin ayağını çamura sokmadık. 10 Km ana boru hattı değişti. Kimsenin suyunu 1 gün kesmedik. Bizde alt yapı yaptık. Aynı zamanda alt yapıyı yaparken, üst yapıyı da yaptık. Ben Karabük Belediyesi’nde hiç kimseye haksız menfaat sağlamadım. Bu yüzden de her işimiz rast gitti. Bizim ilk 5 yılda yapmış olduğumuz alt yapının Dursun Altıparmak onda birini yapamadı. 1995 senesinde Enerji Bakanlığı’ndan Karabük’e doğal gazın gelmesi için programa aldırttık. Takip edilmediği için doğal gaz Karabük’e 2009 senesinde geldi.” ifadelerini kaydetti.

" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen>

“ESKİPAZAR OSB’DE 30.000 DÖNÜM PROGRAMLANMALIYDI”

Eskipazar OSB bölgesi ilgili yöneltilen soruya 30 bin dönümlük pafta çizdirdiklerini dile getiren Vergili,  “Bu sanayi 30.000 dönüm üzerine programlayalım dedim. Şuanda 30.000 dönümlük bir sanayi planlamanız olsaydı. Otomobil fabrikası bize gelsin diyebilirdiniz. Biz bu sanayiyi 1. Etap 20.000 dönüm, 2.etap 10.000 dönüm olacak şekilde düşünüyorduk. Bakan Bey’de benim yanımda bunu çıkartın ben size bedelini vereceğim diye söz verdi. Daha sonra Organize Sanayi için Bakanlığa 3000 dönüm o k müracaat edilmiş. Zaten bizim şuan ki mevcut Organize sanayi bölgemizde bu rakam ulaşıyor.  Bugün 3000 dönüm diye planlanıp, kamulaştırıldıktan sonra bir daha yanındaki arazileri satın bile alamazsınız. Devlet size bir daha böyle bir para vermez. Zaten bu saatten sonra değişme şansıda kalmadı. Olayları ufak düşünüyorlar. Büyük düşünen bir tane Milletvekili arkadaşımızı ben görmedim. Hiç değilse bizim bir programımız var. Bizim Milletvekilimiz seçildiği zaman hangi programı takip edeceğini biliyor.” dedi.

“TAYYİP BEY YÜZDE 65 OY ALACAK. ÜÇ SIFIR OLMAZ. İKİ BİR OLMA İHTİMALİ ÇOK YÜKSEK. HER AK PARTİLİ EVDEN BİR OY İSTİYORUZ”

Karabük’teki olası seçim sonuçlarını değerlendiren Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili Tayyip Erdoğan’ın yüzde 65 civarı oy alacağını, seçim sonuçlarının ise büyük olasılık ile iki bir olacağını söyledi. Her evden MHP’ye bir oy isteyen Vergili, parti o k alternatiflerinin olmadığını ısrarla vurguladı.

" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen>

“HAVAALANI EFLANİ’DEN BAŞKA YERE YAPILAMAZ”

Bartın’a ve Karabük’e hizmet verebilecek havaalanı Eflani’den başka hiçbir yere yapılamayacağını söyleyen Vergili, “Üniversitenin oraya yapacakları havaalanının pisti en fazla 1300 metredir. Senin 2000 metrenin altında pistin olmamalı ki büyük uçaklarda inip kalkabilsin. Üniversitenin oraya anca küçük uçakları indirebilirsin. Birilerinin özel uçaklarını indirerek, birilerine hizmet etmiş olursun. Yarın büyük uçakların inip kalkabileceği havaalanı yapalım dediğimizde sizin havaalanınız var diyecekler. Yarın Rafet Vergili Karabük’e havaalanı yaptırmıyor da diyebilirler.  Bu projeyi ortaya atan da şuan ki Adalet ve Kalkınma Partisi Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal’dır. Şimdi şöyle diyebilirler; biz ittifaka zarar vermeyelim diye, Rafet Vergili’ye cevap vermiyoruz. Siz ister cevap verin, ister vermeyin. Biz Recep Tayyip Erdoğan’a oy veriyoruz. Size oy verme mecburiyetimiz yok. Biz vatandaşa doğruları ve yanlışları söylüyoruz. Büyük düşüncelerin peşinden gidelim. Ufak düşüncelerin değil.” İfadelerini kullandı.

" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen>

“MECLİSTEN GEÇİRDİĞİME PİŞMANIM”

Hastanenin yerini imzalayıp, meclisten geçirdiklerine pişman olduklarını söyleyen Belediye Başkanı Vergili, “Hastane Öğlebeli bahçelerine yapılsaydı, ek ünite yapılırken sahayı mı alalım İmam hatibimi yıkalım diye düşünülmezdi. Biz bu hastaneyi üniversiteye devredelim, devlet hastanesini de Öğlebeli bahçelerinin oraya yapalım dedik. Bizim daha önceden bir tane Milletvekilimiz olsaydı, biz Karabük’ün şeklini değiştirirdik. “ dedi.

“İKİ KİŞİDEN BİRİ MHP’YE OY VERSİN”

Kendisinin başkan seçilmesinde birçok partiden oy aldığını belirten Vergili, 24 Haziran seçimleri ile ilgili “Yine tekrarlıyorum, bunu seçim sonuna kadar tekrarlamaya devam edeceğim. Bugüne kadar AK Parti’ye evinde oy vermiş her iki kişiden birinin Milliyetçi Hareket Partisi’ne oy vermesini bende bekliyorum. Bunu talep ediyorum, bu kez AK Parti’li arkadaşlardan. Benim Belediye Başkanlığı seçimimde Ak Parti’den CHP’den oy aldım. Benim almış olduğum oy oranı bu kadar harmonize olmuş bir oy. Her AK Partili iki oydan birine talibiz.” ifadelerini kullandı.