Cuma Namazı ve açılışa Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, İl Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Bilicioğlu, İlçe Emniyet Müdürü Fatih Çalışır, Kamu Kurumlarının Müdür ve İdarecileri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı. 
İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk tarafından verilen ilk vaazın ardından kılınan Cuma Namazından sonra bir açıklama yapan Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer,  Caminin üst kottan 22, alt kottan ise 10 metre kaya zemin kırı k 6000 metre kare alanın temel haline getirildiğini ve bu gün Allah’ın izni ile ibadete açıldığını ifade ederken, inşallah yakın zamanda sosyal yönü ile de Safranbolu için büyük bir kazanım olacağını düşünüyorum” dedi.
3 bin kişi kapasiteli camide devam eden bazı çalışmaların olduğunu hatırlatan Ürkmezer; “  Ben bu güne kadar yapımında emekleri geçen başta Devletimize, Diyanet İşleri Başkanlığımıza, hayırsever iş adamları ve vatandaşlarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.