Safranbolu’da Ramazan Etkinlikleri Devam Ediyor

Safranbolu Belediyesi Ramazan Ayı etkinlikleri devam ediyor.

Belediye tarafından düzenlenen Mahalle İftarları ve Ramazan Akşamları etkinlikleri Babasultan Mahallesinde verilen iftar yemeği ile devam etti.

Mahalle sakinlerinin yoğun katılımı ile gerçekleşen iftar sonrası kısa bir konuşma yapan Safranbolu Belediye Başkan Vekili Halil Aydın, “2009 yılında Belediye Başkanımız Sayın Dr. Necdet Aksoy’un talimatları ile mahallelerde birlik beraberliğin artması, çocuklarımıza nerede o eski ramazanlar dedirtmemek ve eski mahalle kültürümüzü yeniden ayağa kaldırmak için başlatılan Mahalle İftarları o günden bu yana aralıksız devam ediyor. Görüyorum ki her geçen yıl, katılım artıyor. Bu da bizleri ziyadesi ile mutlu ediyor. Vatandaş odaklı belediyecilik anlayışımız sizlere hizmetin en iyisini vermeye devam edeceğiz. Katılımlarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyor, daha nice ramazanları beraber yaşamak, bayram ermek dileği ile” dedi. 

Her akşam ayrı bir etkinliğin yaşandığı Misak-ı Milli Demokrasi Meydanında ise İstanbul Hafızlarından muhteşem bir Kur’an ziyafeti verildi.

Meydanı dolduran vatandaşlar Ramazan Akşamları ile ilgili görüşlerini bildirirken, “Safranbolu özel bir kent. Bu kente de böylesi etkinlikler yakışıyor. Gerçekten Safranbolu’da Ramazan güzel geçiyor. İftarın ardından meydana gelerek hem çocuklarımızı gönül rahatlığı içerisinde eğlendiriyoruz hem de kendimiz gerek dini sohbetler, tasavvuf konserlerinden feyiz alıyoruz” şeklinde konuştular.

Ramazan Akşamlarının bu akşamki programı ise Safranbolu Müftülüğü tarafından verilecek olan Kur’an Ziyafeti.