Katıldığı canlı yayında, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili gündeme ait çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Karabük Derin Haber, Karabük Haber, Karabük Net Haber ve Karabük Gündem internet haber sitelerinin ortaklaşa yayınladıkları canlı yayına katılan ve Sait Alıcı ile İsmail Akça'nın sorularını yanıtlayan Vergili sözleri ile yine gündemi sarstı.

Geçtiğimiz günlerde İYİ Parti Milletvekili adayı Dursun Altıparmak’ın sosyal medya üzerinden yapmış olduğu skandal paylaşımı değerlendiren Belediye Başkanı Rafet Vergili; “Şimdi o arkadaş döndü dolaştı İYİ Parti’de siyaset yapmaya başladı. Aklı sıra komik görünmeye çalışarak insanların sempatisini kazanmaya çalışıyor. Biz geçmişte Karabük’e hiçbir şey verememiş siyasetçileri temizlemeye başladık. Eskiden kalıp yağları vardı, ellere/ayak bulaştığı zaman çıkmayacak cinsten yağlardı, kimse de elini o yağa sürmek istemezdi. Ben bu arkadaşı o yağa benzetiyorum.  Bir yerlerde yerli yersiz açıklamalar yapıyor. Zamanın birinde Karabük’te Belediye Başkanlığı yapmışsın ama bir tane eserin yok.”dedi.

HAVA ALANI EFLANİYE YAPILACAK

Günlerdir kamuoyunun gündeminden düşmeyen havaalanı sorununa da açıklık getiren Başkan Vergili; Üniversite bölgesine yapılması düşünülen havaalanı için kesinlikle imza atmayacağını ve kesinlikle o bölgeye havaalanı yaptırmayacağını söyledi.

Üniversite bölgesine yapmayı düşündükleri havaalanının kamuya açık bir havaalanı olmayacağının üzerine çizen deneyimli siyasetçi; “Ben Belediyenin bütün yetkilerini kullanarak bu alana havaalanı yapılmaması için engelleyebildiğim kadar engelleyeceğim. Hiç kimse saçma sapan bir havaalanı yapıyorum diye yola çıkmayacak, adam gibi havaalanı yapacaklar”dedi.

AK Parti Milletvekili Burhanettin Uysal’ın geçtiğimiz günlerde seçim 2018 canlı yayın ekranlarında söylediği üniversite bölgesine yapılacak olan havaalanı projesinden kesinlikle vazgeçmeyeceklerinin hatırlatılması üzerine Başkan Vergili; “Kendine göre ahkam kesmesine gerek yok. Havaalanı oraya yapılır mı yapılmaz mı hep beraber görürüz. Tek başına kendi kafasına göre karar verecek durumda değil. Yine söylüyorum, ben belediye başkanı olduğum müddetçe oraya havaalanı yaptırmam.”dedi.

REKTÖR HAVAALANI İLE İLGİLİ FİKRİNİ SÖYLEMELİ

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Refek Polat’a da çağrıda bulunan Belediye Başkanı Rafet Vergili, “Üniversite alanına eğitim pisti yapıldığı zaman Karabük havaalanını unutsun. Üniversitede elli bin öğrenci var, bu çocukların dersleri var, sınavları var. Rektör Refik Polat beyin de kendi fikrini açıklamasında fayda var ve açıklamalı. Karabük’ün Vali’si var siyasetçisi var. En önemlisi elli bir öğrencisi olan Karabük Üniversitesinin bir Rektör’ü var. Herkes fikrini açıklamalı. Üniversite bu alana sadece eğitim pisti yapacağım, havaalanı o k kullanılmayacak derse ona söylenecek bir sözüm yok. Ama herkes doğruyu yanlışı söylemeli.”dedi.

MUHARREM İNCE YANLIŞLIKLA SEÇİLİRSE!

Siyasi partilerin her seçimde bazı vaatlerde bulunduğunu ve bunların en önemlisi de seçimlerden sonra % 10 barajını kaldıracaklarını söylediler. Bu vaadi AK Parti’de vermişti ama kalkmadığını söyleyen Başkan Vergili;”Yanlışlıkla Muharrem İnce Cumhurbaşkanı seçilirse %10 barajı hayatta kalkmaz. Hangi siyasi parti iktidara geldikten sonra avantajını bozacak hiçbir hamlede bulunmaz. İktidara gelen her parti %10 barajını kaldıracağım diye iktidara geldi ama seçildikten sonra da hiç kimse bu vaadi yerine getirmez.”dedi.

EN ÇOK DOĞRUYU BİZ SÖYLÜYORUZ AMA İKTİDARA GELEMİYORUZ

Siyaset hayatı içerisinde en çok doğruları söyleyen parti’nin Milleyetçi Hareket Partisi olduğunu söyleyen Başkan Vergili; “Yıllardır bakın en çok doğruları söyleyen Parti Milliyetçi Hareket Partisidir ama tek başına iktidara gelemedi. 5/10 yıl sonra da diyorlar ki siz doğru söylemişsiniz. Şu kadarını söylemek istiyorum. Bu ülkenin sigortası Milliyetçi Hareket Partisidir.”dedi.

Daha önceki konuşmalarında her evden iki AK Parti’liden bir MHP’ye oy versin diye talepte bulunduğunu söyleyen başkan Vergili; sosyal paylaşım sitesinde benimde çok iyi tanıdığım kişi neden MHP’ye oy vereceğiz diye bir yorum yapmış. Benim de kendisine cevabın çok kısa oldu. 15 Temmuz’u Unutma!  Biz her iki AK Partiliden birinin oyunu isterken anamızın ak sütü gibi helalinden istiyoruz. 15 Temmuz akşamı hiç kimse ortada yokken Milliyetçi Hareket Partisinin her bireyi sokaktaydı, Genel Başkanı da Genel Merkez binasında bütün ışıkları yaktırarak bekliyordu. 15 Temmuz’da FETÖ’ye taviz vermeyen tek parti bizdik. Biz bu güne kadar terör örgütlerine de taviz vermedik. Bizim AK Parti ile ters düştüğümüz tek o k açılım politikaları vardı, o olay da uzlaştıktan sonra bu gün ittifak halindeyiz. Biz bu memleketin sigortasıyız, Devlet varsa biz varız, biz Devletinin varlığının devamı için buradayız, biz bu devleti olur olmaz herkese teslim etmeyiz. Bizim tek düşüncemiz şudur. Konu Devletse Gerisi Teferruattır.”dedi