Safranbolu Şehit Recep Çakıl İmam Hatip Orta Okulu 6. sınıf öğrencisi Muhammet Ürkmezer’in ziyaretinden dolayı çok mutlu olurken, “ Anne Zakire Ergin, Kaymakam bey sağ olsunlar bizleri yalnız bırakmıyorlar. Muhammet’i sık sık ziyaret ederek onu mutlu ediyorlar. Muhammet’te Kaymakam Beyi çok seviyor” dedi.
Bu güne kadar pek çok kez yarınımız olan çocuklarımıza karne verdik. Ancak bu tür durumların kendilerini çok daha mutlu ettiğini ifade eden Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer,  “ Tüm çabamız on çok daha iyi yarınlar hazırlayabilmek için” dedi.
Muhammet’in 3 yıldır evde eğitim aldığını belirten Ürkmezer, “ Muhammet çok başarılı bir öğrenci. Öğretmeni de kendisinden oldukça memnun. Karnesine baktığınızda da anlıyorsunuz. Evladımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.
Sağlık problemi nedeniyle örgün eğitim kurumlarından doğrudan yararlanamayacak durumda ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler için evde eğitim verildiğini kaydeden Ürkmezer; Devletimiz her alanda olduğu gibi geleceğimizin teminatı çocuklarımıza da hiçbir ayrım yapmadan eğitim alabilmeleri için çeşitli projeler üretiyor. Ede eğitimde bunlardan sadece bir tanesi. Ben başta eğitime büyü önem veren Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Bakanlığımıza, okul idarecilerimize, öğretmenlerimize, evlatlarını gözleri önünden bir an ayırmayan değerli velilerimize teşekkür ediyor, Muhammet’i bir kez daha kutluyorum” diye konuştu. 
Ürkmezer,  anne Zakire Ergin ve Muhammet ile uzun süre sohbet etti.