Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürütülen Zeytin Dalı Harekâtında PYD/PKK mensuplarınca düzenlenen saldırıda şehit edilen Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ömer Bilal Akpınar'ın 2010'da mezun olduğu Safranbolu Atatürk Anadolu Lisesi'nin Öğrenci Meclisi Üyeleri, Akpınar anısına okulun bahçesine çeşme yaptırdı.
Okulun bahçesinde düzenlenen açılış töreninde konuşan Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, çeşmenin yapılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.
Türk Milletinin Vatanını, geleceğini korumak için canını vermekten çekinmeyen fertleri sayesinde var olduğunu ifade eden Ürkmezer, "Bizler bu güzel coğrafyada huzurlu bir şekilde yaşıyorsak, seçim yapabiliyorsak, hiçbir millete boyun eğmeden yaşayabiliyorsak emin olun ki, Malazgirt'ten Çanakkale'ye ve 15 Temmuz'dan Afrin'e bütün savaşlarda, operasyonlarda şehit olan, gazi olan, kanını ve canını dökmekten çekinmeyen bu vatan evlatlarının sayesindedir. Bizler de ne mutluyuz ki bu kahraman vatan evlatlarından birine ev sahipliği yapıyoruz çünkü kendisi canı gönülden bir Safranboluluydu. Onun değerli ailesine de burada on yarenlik etmeye çalışıyoruz." diye konuştu.
 Şehidin annesi Ülker Akpınar’da çeşmenin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.
Konuşmaların ardından Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, Safranbolu İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Emin Oktay Aydoğdu, İlçe Emniyet Müdürü Fatih Çalışır Şehidin annesi Ülker ile babası İsmail, eşi Hafize Nur, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, İlçe tarafından çeşmenin açılış kurdelesi kesildi.
Daha sonra "Şehit Ömer Bilal Akpınar Anısına" yazan çeşmeye öğrenciler karanfil bıraktı.
Programın sonunda ise Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, okul 1. sine belgesini verdi.