Karabük’e yapılacak havaalanının yeri konusundaki tartışmalar sürerken İstanbul’daki Eflanililer Derneği, Eflani’ye yapılması için kolları sıvadı.

Uzun süre yılan hikayesine dönen Karabük’e yapılacak hava alanı ile ilgili Karabük Üniversitesi yerleşkesine yakın alanda havacılık okulu eğitim pisti o k yapılması ve pistin uzatı k yolcu uçaklarının inebileceği şekle getirileceği söylenerek kamulaştırmanın başladığı açıklanmıştı.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili ise üst üste yaptığı açıklamada, mevcut yerin kesinlikle Havaalanına uygun olmadığını, üniversite yerleşkesine civarında yapılacak havaalanının kesinlikle Karabük’e hizmet etmeyeceğini, ileride talep edilecek bir havaalanının önünü tıkayacağını belirterek, hiçbir şekilde belediye o k imza atmayacağını ve havaalanının Eflani’ye yapılmasının en uygun karar olduğunu söylemişti.

Tartışmalar devam ederken İstanbul’daki Eflanililer Derneği Başkanı İbrahim Bostancı Karabük’e yapılacak havaalanının Eflani’ye yapılması için her türlü mücadeleyi vereceklerini belirtti. Bostancı Eflanililer o k pankartlar hazırladıklarını ve Pazar gününden itibaren Karabük’ün her yerine pankart asarak havaalanının Eflani’ye yapılması için ısrarlı olacaklarını söyledi.