24 Haziran seçimlerinin sonuçlanmasının ardından Karabük’te Ak Parti 2 milletvekili, CHP 1 milletvekili çıkardı.

Çeyrek Asırdır sağdan, soldan hemen hemen her partiden her seçim döneminde gerek belediye başkanlığı, gerekse milletvekili adayı olan Dursun Altıparmak, İyi Parti’den seçilemeyince yine hüsrana uğradı.

ADAY OLMADIĞI HDP KALDI!

1989’da Doğru Yol Partisi’nden Karabük Belediye Başkanı o k seçilen Dursun Altıparmak, 1994 Yılında seçimi kaybederek kentin başkanlığını Saadet Partisi’nden aday olan Enver Tümen’e kaptırmıştı.

1995 Yılında Doğru Yol Partisi’nden 3. Sıra milletvekili adayı olan Altıparmak, Milletvekili o k TBMM’ye gidememişti. O seçimlerde sadece birinci sıra adayı Şinasi Altıner seçilebilmişti.

Altıparmak, 1999 Yerel seçimlerinde Belediye Başkanlığını kaptırdığı Enver Tümen’in karşısına bu sefer ANAP’tan çıkmış ve Tümen karşısında ikinci defa mağlup olmuştu.

10 Yıl aradan sonra 2009 yılında Demokrat Parti’den Karabük Belediye Başkan Adayı olan Dursun Altıparmak, bu defa da MHP’den aday olan Rafet Vergili karşısında mağlubiyet sonucundan kaçamamıştı.

2015 Haziran Genel Seçimlerinde MHP saflarına katılan Altıparmak, MHP’den Milletvekili aday adayı olmuş fakat aday gösterilmemişti.

1989 Yılında Karabük siyaset camiasına giren Dursun Altıparmak, çeyrek asrı geçen 28 yıllık siyaset sürecinde aday olmadığı bir çok yerel ve genel seçimlerde de ismini geçirmişti.

DYP’de başlayan siyaset hayatını, ANAP, Demokrat Parti ve MHP’de sürdüren Altıparmak’ın son aylarda adı CHP’de de sıkça geçmişti.

“KARABÜK HALKI BİR DAHA GELME DEDİ”

Karabük halkı Dursun Altıparmak’a son dersini verdi ve seçmeyerek “Bir daha Karabük siyaset arenasına gelme” mesajını net şekilde verdi. Yeniceli olmamasına rağmen sürekli kendisini Yeniceli imiş gibi empoze etti ama Belediye Başkanı Zeki Çaylı desteğine rağmen ancak 1.706 oy alabildi. Türkiye genelinde iddia edildiği “FETÖ İyi Parti’ye oy verdi” desteğine rağmen 18 bin oyda kaldı. Karabüklü vatandaş; “O elindeki defter zaman aşımına uğradı. Artık yeter sana anam, babam, çocuğum, kardeşim, yakınım işe girdi diyetini fazlasıyla ödedik” dedi.

“YANLIŞ YÖNLENDİRENLERİ DE YANINDA GÖTÜR”

Öte yandan seçim çalışmaları sırasında sosyal medyasından attığı bir resim ve üzerindeki “Köyün itleri birbirleri ile küs olsalar da Kurdu görünce birleşirler” şeklindeki yazı büyük bir hata o k yorumlanıp seçimi kaybetme sebeplerinden birisi o k görülürken; “Klavuzu karga olanın ….  Ve onu da yanında götür” sözlerini akla getirdi.

KENDİ SÖZÜNÜ DİNLEMEDİ, YİNE HATA YAPTI

Yıllar önce yaptığı “Kim basın ile uğraşırsa neticesinde hüsrana uğrar” sözünü unutup aldığı “kesin vekil olacaksın, bizim desteğimiz yeter” şeklindeki gaz, Karabük’teki siyaset hayatının sonu oldu.

İYİ PARTİ’DEN İHRAÇ OLUR MU?

Aday adaylığı ve adaylığı döneminde başta genel başkan Akşener’e ve genel merkez yöneticilerine, Karabük teşkilatındaki arkadaşlarına söylediği yalan sözler ve yanlış yönlendirmeler İyi Parti’nin Karabük’te seçim kaybetmesinde en büyük etken o k görülürken, Karabük teşkilatının kaybetmenin sebeplerini ortaya koyup Altıparmak’ın partiden ihracını gündeme getirip getirmeyeceği beklentisi oluştu.

" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen>