Kardemir'de bağımsız yönetim kurulu üyesi Şamil Ayrım'ın milletvekili seçilmesinden dolayı istifa etmesinin ardından yerine kimin atanacağı konusunda çeşitli isimler gündeme gelmişti.

Bugün İstanbul'da yapılan yönetim kurulu toplantısı öncesi yeni bağımsız üyenin gündeme gelip gelmeyeceği, gündeme gelir ise etkin ailelerin ve Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Öz'ün hükümeti öne sürerek kimi aday göstereceği merakla bekleniyordu.

Toplantı öncesi her iki etkin aile (Güleç ve Yolbulan) daha önceki dönemde görev yapan Osman Kahveci ismi üzerinde mutabık kalınca bugünkü toplantıda tek aday o k Osman Kahveci isminin gündeme gelmesi bekleniyor.

Öz'ün Osman Kahveci'nin olmaması noktasında hükümet içerisinde gürüşmeler yaptığı, hatta Başbakan Binali Yıldırım'ı aradığı şeklinde söylentilerde ortaya atılmakla birlikte bu bilgi teyit edilemedi.

AİLELERDEN İLK DEFA ORTAK KARAR

Öte yandan 1 Kasım'da yapılan seçimli genel kuruldan bu yana önemli bir kararda Kardemir'de etkin hisseleri olan her iki aile ortak bir kararda buluştu. Kamuoyunda her iki aile arasındaki buzların eriyerek Kardemir ve Karabük'ün menfaatleri doğrultusunda ortak bir çalışmaya girileceği noktasında ciddi bir beklenti oluşması bekleniyor.

TEK ADAMLIK DÖNEMİ SONA MI ERİYOR?

Diğer yandan 1 Kasım'da hükümet böyle istiyor diyerek önce kendisi ve ekibinin bağımsız yönetim kurulu üyesi seçilmesinde ciddi bir efor sarfeden, sonrasında da aynı bahaneler ile Yönetim Kurulu Başkanı olduğu iddia edilen Ömer Faruk Öz'ün, Başkan olmasının ardından birçok kararı önceden yönetim kurulu üyeleri ile paylaşmadan toplantı günü gündeme getirmesi ciddi hoşnutsuzluklar yaratmıştı.

Ömeri Faruk Öz'ün yönetim kurulu başkanlığı döneminde, bazı firma direk alım şeklinde işlerde verdiği çelik sektöründe konuşulurken, kendisinin getirdiği 3 tane danışman ve "çaydan geçti" haberlerine konu danışman haberleride rahatsızlıkların bir başka boyutu olmuştu. Hatta söz konusu danışmanın alınmasının Yönetim Kurulu toplantısının olduğu günü diğer yönetim kurulu üyelerine söylendiği de gündeme gelmişti.

Bir önceki Yönetim Kurulu Başkanı rahmetli Mutullah Yolbulan hiçbir zaman Kardemir araçlarını kullanmayı tercih etmezken, Öz'ün Kardemir'e alınan ya da kiralanan makam araçlarını Türkiye'nin her yerinde kullandığı, uçakla gittiği yerlere bile makam aracını isteği, hatta makam aracının bu seyahetlerden birinde kaza yaparak perte çıktığı bilgileri de iyiden iyiye konuşulmaya başlanmıştı.

Tüm bu çıkan haber ve sektördeki söylentiler, "Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Öz tek adam gibi Kardemir'i yönetiyor"şeklinde yakıştırma da yol açmıştı.

KAHVECİ İLE YENİ DÖNEM

Daha önce'de Kardemir Yönetim Kurulu üyeliği yapan Osman Kahveci'nin bu dönemde bu tür tek başına yönetime evet demeyeceği, geçmişte kendisi üzerinde yapılan eleştirileri de dikkate a k yeni döneminde Karabük ve Kardemir menfaatleri doğrultusunda kararlar alınması noktasında son derece etkin olması bekleniyor.

KAP'TA YAYINLANMASI BEKLENİYOR

Bugün İstanbul'da yapılmakta olan Kardemir Yönetim Kurulu'nda Osman Kahveci ismi üzerinde karar alınarak akşam saatlerinde KAP'ta yayınlanması bekleniyor.