Hain darbe girişiminin 2. Yılında, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yürüyüş düzenlendi.

Karabük Valiliği tarafından organize edilen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Karabük Gar’ından başlayan ve kent meydanında sona eren yürüyüş gerçekleştirildi. Yürüyüşe Karabük Valisi Kemal Çeber, AK Parti Karabük Milletvekilleri Niyazi Güneş, Cumhur Ünal, Garnizon Komutanı P. Albay Tekin Nemlioğlu, İl Jandarma Komutan V. Albay Önder Şevik, Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Danışman, Karabük Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay, özel hareket polisleri, siyasi parti, sendika ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle şehit aileleri ve gaziler ile vatandaşlar katıldı.

Yürüyüş sırasında özel harekat ilgi odağı olurken vatandaşlar özel harekat polislerine büyük ilgi gösterip bol bol fotoğraf çektirdi. Saat 20.00' de başlayan yürüyüşte özel harekât polisleri, jandarma ve vatandaşlar tarafından Türk bayrağı taşınarak, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" ile "Ne mutlu Türküm diyene" sloganları atıldı. Sloganlar vatandaşlar tarafından büyük alkış aldı. Yürüyüş sonrasında kent meydanında protokol ve vatandaşlarla akşam namazı kılındı.

Namazın ardından Karabük Valisi Kemal Çeber, Karabük Milletvekilleri Cumhur Ünal ve Niyazi Güneş birer konuşma yaptılar.

 Vali Çeber konuşmasında; Türk Milletinin gerektiği zaman dil, din, ırk, siyasi görüş fark etmeksizin birlik ve beraberlik içerisinde olduklarını 15 temmuz da bir kez daha gördüğünü ifade ederek, "İki yıl önce sizlerin, bizi koruyun namusumuzu, devletimizi, milletimizi koruyun diye kendi kıt kaynaklarınızdan aldığınız sizlere, hepimize ait olan silahlarla sizlere saldırmak isteyen gafillere cumhurbaşkanımızın önderliğinde onun dik ve dirayetli duruşuyla sokak , havaalanına davet ediyorum emri ve buyruğu üzerine sokak çıkarak, meydanları doldurarak, elinizde hiçbir savunma aracı olmadan silahların karşısında durarak, tankların altına yatarak, gökten bombalar yağdıran uçak rağmen alanları terk etmeyerek bu hain darbe girişimini durduran eli öpülesi milletime şükranlarımı tekrar arz ediyorum. Böyle bir milletin evladı olmaktan gurur duyduğumu ifade etmek istiyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz Şehitler köprüsündeki törende yaptığı konuşma meydanda kurulan büyük ekrana yansıtı k izlendi.

Gece yarısı saat 00.15 teki sela öncesine kadar çeşitli müzik, şiir ve ilahi etkinlikleri düzenlendi.