Fetullahçı Terör Örgünü (FETÖ/PDY)’ye yönelik soruşturma kapsamında geçtiğimiz günlerde gözaltına alınan ve emniyette sorgulanan 7 eski emniyet mensubundan sorgulaması tamamlanan 4 eski polis adliyeye getirilirken ihraç edilmeden önce komiser rütbesinde olanlar dikkat çekti.

Karabük Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından FETÖ/PDY'ye yönelik yapılan çalışma kapsamında gözaltına alınan Y.Ç, Y.E.D, E.A ve C.T'nin emniyetteki sorgulama işlemleri tamamlandı.

Zanlılar Adliye’ye getirilmeden önce Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildi.

Şüpheli eski polislerin Karabük Cumhuriyet Savcılığı’ndaki sorguları devam ediyor.

Karabük Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, FETÖ/PDY'ye yönelik çalışmalarını tüm hızıyla devam ediyordu.

Yapılan çalışmalar kapsamında 12 Temmuz'da yapılan operasyonla Karabük Emniyet Müdürlüğü bünyesinde polis o k görev yapan ve FETÖ yapılanmasına doğrudan veya dolaylı o k yardımda bulunmak ve iş birliği içerisinde oldukları gerekçesiyle daha önce görevden uzaklaştırıldıktan sonra ihraç edilen A.D, E.A, Y.Ç, C.T, Y.E.D, C.Ü. ve Y.G. gözaltına alınmıştı. Eski polislerin evlerinde yapılan aramalarda ele geçirilen bazı dijital materyallere el konulmuştu.

Öte yandan gözaltına alınan eski polislerden bazılarının 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası başlatılan FETÖ operasyonları sırasında İstihbarat, Terörle Mücadele, KOM ve Asayiş Şubelerinde komiser rütbesinde görev yaptıkları belirtiliyor.