SAKEM yaygın eğitim konusunda en iyi temsil eden kurum olma yolunda, yenilikçi ve uzman eğitmenler tarafından verilen kurs eğitimlerine her geçen gün yenisini ekliyor.
Aslanlar merkez binada eğitmen Erdoğan Cesur tarafından verilen ‘’Ahşap Tasırım’’ kursunda çocuk temel seviyede dekoratif ahşap süsleme sanatını öğretiliyor. Ders kapsamında el işçiliği ve el boyama işi yapı k ahşaba yeni bir görünüm kazandırılıyor. Kursta ham ahşap üzerinde, su bazlı boyalar ve yardımcı malzemeler ile kişinin duygu ve düşüncelerini, bakış açısını yansıtması sanatı olduğunu kaydeden eğitmen Erdoğan Cesur, “Günümüzde değişen zaman, zevk ve ihtiyaç göre gelişen ahşap boyama, günlük hayatta kullanılan pek çok eşyanın üretiminde ve geri kazanımında önemli fonksiyonlar icra ediyor. Kursiyerlerimiz bu kursta ahşaba yeni bir görünüm kazandırıyor" diye konuştu.
SAKEM gençlerin ve çocukların yaz aylarında el becerilerini geliştirmek ve yaz tatillerini sanatsal etkinliklerle geçirtmelerini sağlamak amacıyla kurs eğitimlerine yenilerini eklemeye devam ediyor.