5 Km'lik yol çalışmasının Safranbolu Belediyesi ve İl Özel İdaresi tarafından birlikte yapılacağını belirten Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer; " Belediye o k İlçede hemen her alanda büyük bir özveri ile çalışma ara vermeden devam ettiklerini, amaçlarının Safranbolu'ya hizmerin her daim hizmetin en iyisini vermek olduğunu" söyledi.

Cam Terasın Safranbolu turizminde önemli bir yere sahip olduğunu dile getiren Ürkmezer; " Bu gün 5 Km uzunluğunda ve 20  metre genişliğinde yapımını kısa sürede gerçekleştireceğimiz, Gümüş Kavşağından Cam Terasa bağlanan çevre yolunda inceleme yapmak üzere Sayın Bakan Yardımcımız ve İl Özel İdaresi Genel Sekreterimiz ile birlikte çalışma alanına geldik. İnşallah çok kısa bir sürede tamamlayıp, ilcemize gelen yerli ve yabancı misafirlerimizin hizmetine açacağız.

Belediye o k güzel bir asfalt sezonu geçirdiklerini ifade eden Ürkmezer, " Çalışma programımız ve vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda yol yapım ve onarımlarına da devam ediyoruz. Ben bu vesile ile kendisi de Safranbolulu olan ve geçmiste olduğu gibi bu günde ilçemize hizmete devam eden Sayın Bakan Yardımcımız Mehmet Ceylan ile Özel İdare Genel Sekreterimiz Sayın Mehmet Uzun'a desteklerinden dolayı tesekkür ediyor, Osmanlı'nın mirası ilçemizede gece gündüz demeden çalışan mesai arkadaşlarıma kolaylıklar diliyorum" dedi.

Son dönemde Safranbolu'da gerek devlet gerekse Kaymakamlık ve Belediye anlamında önemli proje ve çalışmaların gerceklestiğini kaydeden Çevre ve Şehircilik Bakan eski Yardımcısı Mehmet Ceylan ise, " Sayın Kaymakamımız ekibi ve Safranbolu halkı ile birlikte büyük bir uyum içerisinde var gücü ile çalışmakta. Ben bir Safranbolulu o k kendisine tesekkür ediyorum. Bu kapsamda yapımı gerçeklestirilecek yolunda Safranbolu turizmine katkı sağlayacağına inanıyorum. Yine bu manada Özel İdaremize de tesekkür ediyorum" dedi.

Belediye ve İl özel İdaresi ortak çalışmasıyla  toplamda 5 km'lik ve 20 metre genişliğinde tamamlanacak olan bağlantı yolunun kısa sürede tamamlanması bekleniyor.

İncelemede Safranbolu Belediyesi Fen isleri Müdürü Celal Cingöz, Özel idare Yol Sorumlusu Özgür Bülbül, Fen İsleri Teknikeri Harun Ulusoy ile Mahalle Muhtarı Ragıp Tunç'ta hazır bulundu.