Genel Sekreterimiz Mehmet Uzun, İl Genel Meclis Başkanımız Ahmet Sözen ve Meclis Üyelerimiz Hasan Yıldırım, Tevfik Ayvalık, Hasan Adakan, Ramazan Kahriman, Orhan Dönmez, Ahmet Cengiz, Ekrem Akarsu, Kamil Ünal, Muharrem Öter ve Recep Başdağ; Bartın İl Özel İdaresi’ne ziyarette bulundu.

Bartın İl Özel İdaresi tarafından Akçamescit yerleşkesinde bulunan Kilit Parke Yapım ve Beton Santrali Tesisi ile bölgede ilk defa yapımı gerçekleştirilen silindirle sıkıştırılmış beton yol yapım çalışmaları hakkında; Genel Sekreterimiz, Meclis Başkanımız ve Meclis üyelerimiz Bartın İl Özel İdare Genel Sekreteri İbrahim Kayış ve Bartın İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun’dan bilgiler aldı.

Bartın İl Özel İdaresi Meclis toplantı salonunda gerçekleşen ziyarette Bartın İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun, yapılan çalışmalar hakkında bilgiler vererek şöyle konuştu; “ Beton asfalt sıcak asfalta göre çok daha uzun ömürlü, yapılan çalışmalarla 30 yıl bozulmayan yüksek standartlı beton yolların köylere kazandırmayı hedeflemekteyiz. Bu kapsamda modern bir tesisi de il özel idaresine kazandırdık. Kurulan tesis ile yaklaşık iki aydır üretim yapıyoruz ve güzel sonuçların ortaya çıktı.”

İl Genel Meclis Başkanı Dursun’un konuşmasının ardında Bartın İl Özel İdare Genel Sekreteri İbrahim Kayış’ta Kilit Parke Yapım ve Beton Santrali Tesisi ile slayt eşliğinde sunum gerçekleştirerek çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Toplantıda söz alan Genel Sekreterimiz Mehmet Uzun’da, “Karabük İl Özel İdaresi ve İl Genel Meclisi o k bizleri burada ağırladığınız için öncelikle teşekkür ederim. Genel Sekreterimiz İbrahim Bey ile sürekli irtibat halindeyiz. Çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulunuyoruz. Bartın İl Özel İdaresi o k yapmış olduğunuz çalışmayı da yakinen takip ediyoruz. 2003 yılında Karabük Köy Hizmetlerine İl Müdürü o k geldiğimde sıcak asfaltı geçtim sathi kaplama bile Karabük için hayaldi; ama şuanda 3 bin km yolumuz var ve taksilerin gidemeyeceği yol yok. Sağ olsunlar Meclis Başkanlarımız ve Meclis üyelerimizde bizlere çok destek verdiler. Araç parkı o k güçlüyüz. Kendi asfaltımızı üretir hale geldik ve 3 senede 450 km sathi kaplama yaptık. Bu bizim için büyük bir başarıydı. Şimdi ise beton asfalt ile ilgili fikir alışverişinde bulunmak üzere buradayız. Katıldığım seminerler ve burada sizlerden aldığımız bilgiler bizleri daha da aydınlattı. İnşallah bizlerde Karabük’te böyle bir çalışma ile yine ilkleri başarırız. Bizleri bu konuda bilgilendirdiğiniz için teşekkür ediyorum. Çalışmalarınızda Allah kolaylıklar versin” diye konuştu.

İl Genel Meclis Başkanımız Ahmet Sözen’de beton asfalt konusundaki bilgilerinin pekiştiğini ifade ederek; “Teknik anlamda ve yapılan çalışmalar hakkında bilgilerimizin pekişmesine yardımcı oldunuz. Burada olmamızın nedeni daha güzeli daha iyiyi bulabilmek için buradayız. Meclis Başkanımız Kenan Bey ile sürekli bu konu hakkında konuşuyorduk ve bugünde burada bizleri misafir ederek beton asfalt konusunda bizleri bilgilendirdiniz. Bartın İl Özel İdaresi’ne ve İl Genel Meclisi’ne çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

Toplantı sonrasında tüm heyet; Bartın Terkehatipler’de devam eden beton asfalt çalışmasını inceledi ve ardından Bartın İl Özel İdaresi Akçamescit yerleşkesinde bulunan Kilit Parke Yapım ve Beton Santrali Tesisinde incelemelerde bulundu.