Spor Toto Süper Lig ve Spor Toto 1.Lig de ilk maçlar yarın akşam başlıyor. Karabükspor yarın evinde Adana Demirspor’u konuk edecek. Taraftarlar heyecanla maç saatini beklerken Karabükspor’un federasyon mesaisi devam ediyor.

Kırmızılı mavili ekip futbolcularının lisans ücretlerini ödeyemediği için ve vergi borçları olduğu için yarın akşam sahaya eksiklerle çıkabilir ya da hiç çıkamayabilir. Son günlerde bu durumun düzelmesi için çaba sarf eden Karabükspor yöneticileri Ankara’da siyasi çevreden de bu durum için çözüm bulmaya çalışıyor.

Federasyon mesaisi

Vergi borçları nedeniyle federasyonla sorun yaşayan Karabükspor’da borç miktarının fazla olması nedeniyle Karabük Vergi Dairesi’nin yetki sınırının üstünde olmasından dolayı, Maliye Bakanlığı’nda taksitlendirme talebinin çözümü için uğraşıyordu.

Karabük Milletvekili Sayın Niyazi Güneş’ten edindiğimiz bilgilere göre Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığı ile gerekli görüşmeler yapıldı. Dün itibariyle borç yapılandırması konusunda Karabük Vergi Dairesi’ne yetki verildiği öğrenildi.

Diğer yandan Karabükspor’da hem dernek hem de şirket o k iki tane yapı bulunmasından dolayı federasyonun hangisini baz alacağı netlik kazanmadı. Zira vergi borcunun çoğunluğunun dernek üzerinde olduğu belirtilirken şirket üzerinde fazla vergi borcu olmadığı söyleniyor.

Federasyona lisans vize işlemleri için “Vergi borcu yoktur.”  yazısı vermesi gereken Karabükspor’un  bugün federasyonda şirket üzerinden alınacak “Vergi borcu yoktur.”  yazısının yeterli olup olmayacağını görüştüğü belirtiliyor.

Karabükspor’un yarın ki maçına lisansları yetiştirip yetiştiremeyeceği bugün yapılan federasyon görüşmeleri ile netlik kazanacak.

Karabükspor yetkililerinin her ihtimale karşı U-21 takımından birkaç oyuncuyu A Takım’a çıkarttığı ve sahada mücadele edebilecek oyuncu sayısı sorununu en azından bu haftalık bu şekilde çözmeyi b planı o k devreye koyabileceği başka .bir alternatif o k ortaya atılıyor.