Kardemir Karabükspor borçlarından ötürü yeni oyuncularının lisansını çıkartamamış ve sahaya alt yapı oyuncuları ile çıkmak zorunda kalmıştı. Karabükspor Başkanı Mehmet Aytekin yaşanan bu olaylarla ilgili bugün ( 13.08.2018 Pazartesi) bir basın toplantısı düzenledi.

"Önemli olan takımın sahaya çıkması."

Mali sorunlarını bir türlü aşamayan Karabükspor'un mevcut durumu dile getiren Aytekin: "Bu hafta vergi borçlarından ve UCK borçları yüzünden lisansları yetiştiremedik. 5-6 milyon TL civarlarında bir borç yüzünden. Çocuklar çok güzel mücadele ettiler. Hepimizin onurunu gururunu kurtardılar. Aslanlar gibi çıktılar. Maç yaptılar. 1-0 kaybettik ve üzüldük. Demek ki aldığımız yeni oyuncular ile çıksaydık daha farklı sonuç elde edeceğimize ben inanıyordum. Önemli olan takımın sahaya çıkmasıdır. Biz takımın sahaya çıkması için elimizden gereken gayreti gösteriyoruz. Bu kulübün geçmiş dönemlere ait 13 milyon TL 210 Bin TL vergi borcu var. Bu borcu ödemek için teminat verip peşinat yatırmamız lazım. 1.5 Milyon TL peşinat, 1 Milyon TL’lik te temlik vermemiz lazım. Takımımızın sahaya çıkamamasındaki birinci neden budur. İkincisi de Ceyhun, Yatabare, Barış Başdaş ve Erkan Sözeri’ye zamanında ödenmeyen 500-600 bin TL’lik paraları şu an 3 Milyon TL olmuştur. Kimseyi suçlamıyorum. Yanlış anlaşılmasın ama  o gün 14 milyon TL’yi ligin ikinci yarısında oynayan kadroya vermek yerine deminden saydığımız oyuncuların o zamanki ücretlerini verseler bu hafta takımımız sahaya çıkabilir ve maçtan puan ya da puanlar alabilirdi." dedi.

"Mavi Ateş’e hak veriyorum."

Karabükspor'un taraftar grubu Mavi Ateş'in kendisini protesto etmesini haklı bulduğunu söyleyen Aytekin, sözlerini şöyle devam ettirdi. "Çok haklılar. Yarın şampiyon olduğumuzda “En büyük başkan bizim başkan diye bağıracaklar.” Tepkilerinde sonuna kadar haklılar. Sonuna kadar bizi desteklediler. Son güne kadar beklediler. Ben bunu hak ettim ama iyi günler geldiğinde de alkışlanmak isterim. Bu şehrin bu takımın günah keçisi ben değilim. Ben elimden gelen gayreti gösterdim. Futbolcuları buraya indirdim. Uçakları indirdim. Sadece yakıt alınacak. Onu da bu şehir alsın yani.”

“Anında bırakırım!”

Bir basın mensubunun: “Zengin bir iş adamı gelse. ‘Başkan olmak istiyorum.’ dese istifa eder misiniz? sorusuna Aytekin: “Anında istifa ederim. Şu an sizin huzurunuzda ben o sözü veriyorum. Şimdi biri çıksın, ben istifa ederim.” cevabını verdi.