Kültürel Miras ve Korumacılık temasıyla alanında tek olan, 6 – 8 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek 19. Ulus rası Altın Safran Belgesel Film Festivali kapsamında gerçekleştirilen Altın Safran Fotoğraf Yarışmasında 125 katılımcının 470 eseri jüri tarafından değerlendirildi.

Bu yıl 19. su düzenlenecek olan Ulus rası Altın Safran Belgesel Film Festivali ile birlikte her yıl düzenlenen Ulus rası Altın Safran Fotoğraf Yarışması her yıl olduğu gibi bu yılda birbirinden değerli eserlerin katılımı ile gerçekleşti.

Jüri Üyeleri Zorlandı

Fotoğraf Sanatçıları Abdurrahman Antakyalı, Çoşkun Aral, Dr. Melih Zafer Arkan, Mustafa Seven Jüri Üyesi o k görev yaptığı yarışmada geç saatlere kadar değerlendirme yapan jüri Üyeleri oldukça zorlandıklarını kaydederken, 30 eser de sergilenmeye değer bulundu.

İşte Dereceye Girenler

Ulus rası Altın Safran Fotoğraf Yarışmasında dereceye giren isimler şu şekilde sıralandı:

1. Ahmet   Fatih Sönmez  - Zorlu Yaşam

2.Mehmet Aslan               - Mutluluk Gözyaşı

3.Ahmet Fatih Sözmez     - Taze Ot

 

Mehmet Kurdaş-Safranbolu Özel Ödülü

Belgesel Film Yarışmasında Ödüle Layık Görülenler Belli Oldu

Bu yıl 19. su düzenlenecek olan Ulus rası Altın Safran Belgesel Film Festivali kapsamında düzenlenen Ulus rası Altın Safran Belgesel Film Yarışmasında ödüle layık görülen filmler açıklandı.

Festival Sekretaryasından yapılan açıklamada; “ 6 – 8 Eylül tarihleri 19. sunu düzenleyeceğimiz ve ilginin her yıl daha da arttığı  Ulus rası Altın Safran Belgesel Film Festivali kapsamında düzenlenen, Jüri Üyelerimizin uzun uğraşlar ve en ince ayrıntısına kadar izlediği  Belgesel Film Yarışmamızda dereceye giren isimler Jürimiz tarafından belirlendi.

Başvurusu alınan 63 Belgesel Filmden kriterlere uygun olan 21 profesyonel, 21 amatör olmak üzere  42 tanesi elemelere katılırken,  her iki dalda ilk üç ve Süha Arın özel Ödülünün sahipleri belli oldu. Alanında ilk ve tek olan Ulus rası Altın Safran Belgesel Film Yarışmamıza ilgi gösteren ve yarışmamıza kıymetli vakitlerini ayıran başta değerli jüri üyelerimize ve belgesel severlere teşekkür ediyor, dereceye girenleri tebrik ediyoruz” denildi.

Dereceler Törende Açıklanacak

Profesyonel ve Amatör dalda 1,2.ve 3. ler ile Süha Arın özel Ödülüne layık görülen isimler ve filmleri Festival Ödül Töreninde açıklanacak.

Buna göre Amatör ve Profesyonel Dalda Jüri Tarafından Ödüle Layık Görülenler Yönetmenler ve Filmleri;  (Alfabetik Sıralanmıştır)

Deniz Girginkoç Nazik yönetmenliğindeki: ‘Sürünün zor yolculuğu’

Neslihan Semerci yönetmenliğindeki : ‘Kıymetli bir bina öyküsü’

Sezer Ağgez yönetmenliğindeki: TARİZ; ‘Dişe diş, söze söz’

Tayfun Tanju Kara yönetmenliğindeki: ‘Anadolu Kadınları Teşkilatı; Baciyan-i RUM’

Zeki Koyuncu yönetmenliğindeki:  “Pelikül”

Zeki Koyuncu-Hasan Akıncı yönetmenliğindeki: ‘Nakavt’

Zeynep Südinç yönetmenliğindeki: ‘Peki Şimdi Nereye?’