Karabük’ün Merkez köylerinden ve ilçe merkezine 4 kilometre mesafede bulunan Belenköy’e emekliler için 1144 konutluk TOKİ inşa ediliyor. Geçtiğimiz yıl Aralık ayında ihalesi yapılan projenin çalışmaları devam ediyor.

Türkiye Emekliler Derneği Karabük Şube Başkanı Celal Bulut, Karabük Valisi Kemal Çeber ile şantiyeye giderek çalışmaları yerinde inceledi. TOKİ’nin hak belirleme kurasına ilişkin açıklama yapan Bulut: “TOKİ ile ilgili Belenköy’de emeklilerimize yapılan 1144 konut projesinde geçtiğimiz hafta hak belirleme kurası çekimi için Milletvekillerimiz Sn. Cumhur Ünal ve Sn. Niyazi Güneş ile TOKİ’yi ziyaret ettik ve hak belirleme kuralarının Eylül ayında çekilmesi için görüştük. İnşallah bir aksilik olmazsa Eylül ayında çekiliş yapılacak. Bizlerde üyelerimize mesaj yoluyla bilgi göndereceğiz.” dedi.

BULUT’TAN DÖVİZ BOZDUR ÇAĞRISI

Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durumla ilgili birlik çağrısı yapan Celal Bulut: “Son günlerde ABD tarafından ülkemiz üzerinde oynanan ekonomik terörü yakından izlemekteyiz. Bu yapılanlar ne dostluğa, ne ittifaka, ne müttefikliğe yakışmayan bir olaydır. Türkiye’ye diz çöktürülmek istenmektedir. Atalarımız nasıl Çanakkale’de bu zihniyetle mücadele ettiyse, 15 Temmuz hain darbe girişimini birlik ve beraberlik içinde bertaraf ettiysek bu olayı da milletimiz her türlü fedakarlığı yaparak dimdik ayakta duracaktır. Bu devletimizin beka sorunudur. Burada A partili B partili zengin fakir olmaz, bu millet hep bir olacaktır.” açıklamasını yaptı.

Emekli vatandaş da döviz bozdurma konusunda güvendiğini belirten Bulut: “Emeklilerimiz de eğer varsa Dolarını, Euro’sunu ve Altınını bozdurarak TL’ye çevirecektir, devletimizin ve hükümetimizin yanında yer alacaktır. Bundan hiç şüphem yoktur.” ifadelerini kullandı.

EMEKLİ İKRAMİYELERİ 16-17 AĞUSTOS’TA

Emeklilere verilecek Kurban Bayramı ikramiyelerinin ödenmesi ile ilgili o k: "Kurban Bayramı ikramiyeleri; SSK ve Bağkur emeklileri 16 Ağustos’ta, Emekli Sandığı emeklileri ise 17 Ağustos tarihlerinde ödenecektir." dedi.