Safranbolu’da çıkan yangın, kurtarma operasyonu gibi vaka tecrübeli personeli ile en hızlı şekilde müdahale ederek dikkatleri üzerine çeken Safranbolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü için yeni ve daha modern tasarlanan hizmet binası inşaatında sona yaklaşılıyor.

BİNADA YOK YOK!

Sosyal yönden de hayli zengin tasarlanan bina, olası afet durumlarında Acil Yönetim Merkezi Odası, Toplantı Salonu, Garajlar, Araç Bakım Garajı, Su Deposu, Enerji Merkezi Odası, Spor Salonu, Engelli Tuvaleti gibi alanları ve yeni peyzajı ile bölgenin en modern ve sosyal İtfaiye Binası olacak.

İTFAİYE SADECE YANGINA MÜDAHALEDE BULUNMUYOR

Safranbolu’nun tarih, kültürü, doğal güzellikleri ile birlikte kendini en iyi koruyan kentler arasındaki yerini her geçen gün daha da sağlamlaştırdığını ifade eden Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, “ İtfaiye Müdürlüğümüz yalnızca yangına müdahale ile değil, özellikle okullarda gerçekleştirdiği eğitim ve seminerler ile de çocuklarımızı yangına ilk müdahale gibi konularda bilgilendiriyor. Yine müdürlüğümüz tarafından projelendirilen çalışma ile Tarihi Çarşı bölgemizde belirli yerlere konuşlandırılan yangın dolapları ile de olası bir yangında ilk müdahaleyi kolaylaştırmıştır.” diyerek itfaiyenin sadece yangına müdahale etmediğini çok yönlü bir çalışma sistemi olduğunu ifade etti.

ÜRKMEZER: “7/24 ANLAYIŞIMIZ DEVAM EDİYOR.”

Tüm bunların göz önüne alınarak Kaymakamlık ve Belediye o k çalışmalarını 7/24 anlayışı ve vatandaş odaklı o k yürüttüklerini kaydeden Ürkmezer; “ Tarihi evleri ve sokakları ile yerli yabancı tüm kesimlerin ilgi odağı olan ilçemize yakışacak itfaiye binamızın yapımında sona yaklaşıyoruz. İnşaat çalışmaları olabildiğince hızlı bir şekilde ilerliyor. Amacımız binanın yapımını kısa sürede tamamlayıp Safranbolu’nun hizmetine sunmaktır.” diye konuştu.