Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mescier, son dönemlerde ekonomi de yaşanan gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Ülke ekonomisinin kolay kolay sırtının yere gelmeyeceğinin altını çizen Mescier,"Türkiye Ekonomisi sağlam temellere dayanıyor. Ülkemiz bu zorlu süreçten güçlenerek çıkacaktır. Küresel ve yerel gelişmelere bağlı o k son dönemlerde artan döviz kuru fiyatları Türkiye ekonomisini hedef alıyor. Ekonomimiz güçlü şekilde ilerlemeye devam edecektir. Bunun için ülke o k  rekabet gücü yüksek,AR-Ge ve inovasyon çalışmalarına ağırlık veren, katma değeri yüksek ürünler ile yeni pazar girerek ihracat kapasitemizi artırmayı hedeflemeliyiz.” dedi.

“DÖVİZ ALMAYIN. DÖVİZ BOZDURUN.”

Ülkenin içinde bulunduğu kritik durumdan güçlü bir şekilde çıkabilmek için devletin uyguladığı döviz politikasına herkesin destek vermesi gerektiğini vurgulayan Mescier: “Bunun için döviz borcu olmayanların döviz a k rant elde etmeye çalışmaması gerekir. Bu durum ülke ekonomisi üzerine olumsuz etki etmektedir. Devletimizin uygulamış olduğu döviz politikasına herkesin destek vermesi gerekmekte ve yastık altında duran dovizlerin TL’ye çevrilmesi ile dövizin düşmesinde çok etkili olacağını göreceğiz. Yaşanan gelişmeleri takip etmeli, tedbirlerimizi almalıyız hiçbir olumsuz siyasi gelişme motivasyonumuzu bozmamalıdır.El ele vererek, çok çalışmaktan ve üretmekten taviz vermeden ülkemizin kalkınması için var gücümüzle çalışarak tüm ekonomik saldırı karşı devletimizin yanındayız.” ifadelerini kullandı.