Safranbolu’da Aslanlar SAKEM şubesinde hobi kursu o k verilen aşçılık ve pastacılık kursuna yaz döneminde de ara verilmiyor. Eğitmen Zeynep Küskü ve Songül Çalış tarafından verilen eğitimlerde kursiyerler pasta yapımının inceliklerini öğreniyor.

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, kursiyerlerin boş vakitlerini yeni şeyler öğrenerek zamanlarını değerlendirdikleri kurslarda aynı zamanda meslek ediniyor ifadelerine yer verirken: “SAKEM’de verilen ücretsiz kurs vatandaşımız yoğun ilgi gösteriyor, Mahalle aralarına konumlandırılmış 8 ayrı şubesi ile yürüme mesafesinde ulaşılabilen SAKEM özellikle ev hanımları ve emeklilerimiz için önemli bir hizmet vermekte. Yaz döneminde gençlere ve çocuk yönelik kurslarımız da oldukça rağbet görmekte.’’dedi.

AİLE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAMAK İSTEYENLER

Vatandaşın ihtiyaç duyabilecekleri her alanda kursların SAKEM’de mevcut olduğunu ve çağa uygun yeni kursların da açılmaya devam edeceği bilgisini veren Ürkmezer ‘’ Özellikle örgün eğitimlerini tamamlayamamış meslek edinmek isteyen vatandaşımız için 2018-2019 eğitim öğretim döneminde meslek edindirme kurslarımıza katı k aile ekonomilerine katkı sağlayacakları alanlarda eğitim görebilecekler.’’ ifadelerine yer verdi.