Safranbolu Belediyesi Nikâh Salonunda 2018 yılı Ocak-Ağustos ayları itibari ile evlenen çift sayısı 268 ’i buldu.

Safranbolu Belediyesi Nikâh Memurluğu yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, “Vatandaşların refah ve oldukça kalabalık bir ortamda nikâhların kıyılabildiği salonda bu yıl 268 nikâhın kıyıldığını bu rakamın yılsonuna kadar 500’ü bulmasının beklendiğini kaydedilirken, evlenecek çiftler bize başvurularını yaptıklarında salonumuzu da görme fırsatı buluyorlar. Salonun geniş ve nezih olması çiftlerimize cazip geliyor. Bizlerde çiftlerimize elimizden gelen en iyi hizmeti veriyoruz. Bununla birlikte zaman zaman nikâh salonu haricindeki düğünlere davet edildiğimizde bu davetlere icabet ederek çiftlerimizin nikâhlarını kıyıyoruz.” denildi.

ÇİFTLER SALONDAN GAYET MEMNUN

Salona gelen çiftlerin genel görüşleri ise, “ Dünya mirası ve sürekli göz önünde olan, nüfusu her geçen gün biraz daha artan Safranbolu’da böylesi bir nikâh salonunun hizmet vermesinden memnuniyet duyuyoruz. Nikâh işlemleri sırasında çok sayıda yakınımızı da davet edebiliyoruz. Sağ olsunlar buradaki görevliler bizlerle yakından ilgileniyorlar. Yetkililere teşekkür ediyoruz.” şeklinde oldu.

Bu yıl Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer’in talimatı ile başlatılan uygulama ile nikâhları kıyılan her çifte Kuran’ı Kerim ve Türk Bayrağı da hediye ediliyor.