Öğlen 14.00’da Olağanüstü Genel Kurul yapacak olan Kardemir Karabükspor’da Karabük eşrafı yeni bir yönetim ve kentin ortak belirlediği bir ismin de başkan olması için bugün yaklaşık 7 saat süren bir toplantı gerçekleştirdi. Herkesin mutabık kalacağı bir isim belirlenmeye çalışıldı. Bu isim Karabük’ün bilinen iş adamlarından Sedat Namal oldu.

Karabük Valiliği’nde yapılan toplantı 14.00’da başladı ve yaklaşık yedi saat sürdü. Uzun süren toplantıya akşam saatlerinde bir saatlik ara verildi.

Toplantının ardından açıklama yapan ve süreçle ilgili bilgi veren Sedat Namal şunları söyledi:

“Karabük Valisi Kemal Çeber ve Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili ile bir görüşme yaptık. Karabük’te Karabük’ün isminden, plakasından ve Karabükspor’dan başka bir ortak nokta olmadığını söylediler. Bunun neticesinde yapılan istişareler sonucunda da  kongrede başkan adayı olmamı istediler. Karabük’te Sedat Namal o k; belediyecilik, spor kulübünde dört yıl as başkanlık ,Karabük TSO Başkanlığı ve milletvekili adaylığı gibi görevler yapmış biri o k, bu şehrin iş hayatının içinden biri o k, Karabük’ün ekmeğini yiyen biri o k, iyi günde kötü günde hep Karabüklülerle beraber olan biri o k bu görevden kaçmamamız gerektiğini söylediler. Tabi ki spor kulübünü yönetme vasfının yanında maddi kaynaklar çok önemli. Bununla ilgili destek olacaklarını söylediler. Karabük Valisi Kemal Çeber, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Karabük’ün milletvekilleri Niyazi Güneş ve Cumhur Ünal, Dr. Hüseyin Avni Aksoy, Karabük TSO Başkanı Mehmet Mescier, AK Parti İl Başkanı Av. İsmail Altınöz, Çelik İş Sendika Şube Başkanı Ulvi Üngören bir toplantı gerçekleştirdi.

Ben odaya geldiğimde birçok kişiyle görüştüklerini söylediler. Bu arada bir telefonuma 1110 diğer telefonuma ise 600 arama ve mesaj geldi. Başta Mavi Ateş ve Karabükspor’u sevenler mutluluk duyduklarını söylediler. Memnun olmamış olanlar da olabilir. Yapamayacağımıza inananlar da olabilir. Ortak payda Karabükspor’dur. Karabükspor ile ilgili bir konu varsa tek menfaat Karabükspor’un iyiliğidir.”

KARDEMİR A.Ş 3 EYLÜL’DE TOPLANACAK

Kardemir A.Ş’den yazılı bir belge ile yıl sonuna kadar 10 milyon TL ve sonraki yıl 7.5 milyon dolar, bun ek o k yıllık satışlarda uygulanan binde ikilik pay istendi. Şöyle bir sıkıntımız oluştu. Şu andaki mevcut yönetim kongre kararı aldı. 30 Ağustos resmi tatil ve 31 Ağustos transfer döneminin son günü. Kardemir A.Ş ise en erken 3 Eylül 2018’de toplanacaklarını ve Yönetim Kurulu’ndan oy birliği ile karar çıkacağını söylediler.

Lisanslarla ilgili sorunlar ortada. Ben şu andan itibaren tüm enerjimle Karabükspor’un menfaati için mücadele edeceğim. Etkin aileler de bu duruma duyarsız kalmaz diye düşünüyorum.

“HERKESE KAPIMIZ AÇIK”

Yönetim Kurulu için isimlerden oluşan bir taslak var ama henüz netleşen bir şey yok. Karabük’ü seven ve hizmet etmek isteyen herkese kapımız açık. Almış olduğumuz kararın hayırlı olmasını temenni ediyorum. Karabükspor’a gönül verenler lisans sorunu çözülsün, transferler yapılsın, kulüp personellerinin maaşı ödensin, esnaflarımıza ödemeler yapılsın gibi isteklerde bulunabilirler. Bu konularla da ilgili en kısa zamanda gelişme olacaktır. Kardemir A.Ş’nin 3 Eylül 2018’de yapacağı Yönetim Kurulu Toplantısı’nı bekliyoruz.

‘NEDEN ADAY OLDUNUZ?’ DİYE SORACAK OLURSANIZ

‘Madem kesin bir şeyler yok. Neden aday oldunuz?’ diye soracak olursanız. Evet Kardemir A.Ş’nin toplantısı 3 Eylül’de olabilir ama kongre yarın olduğu için 3 Eylül’e kadar beklemek zorundayız. Girişimlerimiz sonucunda belki yarın belki de 31 Ağustos Cuma günü Kardemir A.Ş ile olan durumu çözebilirsek eğer lisansları da halledebiliriz ama şu andaki görüntü Kardemir A.Ş’nin 3 Eylül 2018’den önce bir şeyler yapamayacağı şeklinde.

Zor bir görev bizi bekliyor. İnsan eleştirmek kolaydır. Bu konuda da ben taraftarlarımızdan duyarlılık bekliyorum. Benim derdim geçmişi sorgulamak, geçmişi eleştirmek değil çözüm bulmak ama eğer geçmişte bir usulsüzlük yapılmışsa da hukuki o k sonuna kadar bunun mücadelesini vereceğim.

GÜN BİRLİK GÜNÜ. KARABÜKSPOR LAYIK OLDUĞU YERLERE GELECEKTİR

Karabük ve Karabükspor’u sevenlere şu şekilde seslenmek istiyorum: Gün birlik günü. Bu durumu beraber aşacağız. Benim şahsımla sorunu olanlar benim iş yerim ve irtibat bilgilerim belli, o şekilde ulaşabilirler. Karabükspor’ Kulüp Başkanı oluyorum diye de yermek isteyenlere buradan peşinen söylüyorum: Bizim tek amacımız var; Karabük’e ve Karabükspor’a hizmet etmek. Bu takımı ligde tutmak ve daha iyi şeyler olursa da Spor Toto Süper Lig’e çıkartmak. Bu duygu ve düşüncelerle inşallah Karabükspor layık olduğu yerlere gelecektir.

AÇIKLAMANIN VİDEOSU

https://www.facebook.com/KarabukDerinHaber/videos/1920104471369500/