Spor Toto Süper Lig’de zor günler yaşayan Kardemir Karabükspor ertelenen Olağanüstü Kongresi’ni bugün saat 14:00’da Vali Nafiz Kayalı Gençlik Merkezi’nde yaptı.

Kongreye Karabük CHP Milletvekili  Dr. Hüseyin Avni Aksoy, Karabük TSO Başkanı Mehmet Mescier, AK Parti İl Başkanı Av. İsmail Altınöz, Çelik İş Sendika Şube Başkanı Ulvi Üngören, Karabükspor’da bir dönem başkanlık yapan Nevzat Şahin ve birçok STK kuruluşundan isimler katıldı. Karabük Valisi Kemal Çeber, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Karabük AK Parti Milletvekilleri Cumhur Ünal ve Niyazi Güneş Karabükspor ile ilgili şehir dışında görüşmeler gerçekleştirdiği için kongrede yer almadılar.

Kongrede tek aday olan Sedat Namal Karabükspor’un yeni kulüp başkanı oldu.

"GÖREVİ NASIL KABUL ETTİM?"

Kürsüye çıkan Namal her şeyi açıkça konuşmayı sevdiğini söyledi ve başkanlık için kendisine teklif önerildiğinde: “Vali Bey ben siyaset yapmıyorum ama önümüzde yerel seçimler var. Belki Karabük Belediye Başkanı Adayı olabilirim. Rafet Bey’i sivil hayatta çok seviyorum ama siyasetine güvenmiyorum. Bu işte bir pürüz bir art niyetli plan olup olmadığını sorduğumda Vali Bey’in ve Rafet Bey’in niyetlerinin halis olduğunu söylediler. Sadece Karabük ve Karabükspor için uğraştıklarını dile getirdiler. Ben de kabul ettim.” ifadelerini kullandı.

“OYUNLARINI BOZDUM”

Başkan adaylığını kabul ederek Karabük’ün üzerine oynanan oyunları bozduğunu dile getiren Sedat Namal: “Ben toplantıya geç dahil oldum. Saatler sürmesine rağmen yeşil saha dışında orada da maç varmış. Kardemir A.Ş yöneticileri topu sürekli birbirlerine atmışlar. Bir ara ‘her şey bitti’ dediler. Çok şükür ki Karabük’ün üzerine oyun oynayacakların oyununu bozdum. TFF Başkanı abim ve tanıdığımdır. Herkes benim hukuk alanı ile, emniyet alanı ile, Ankara ile olan diyaloğumu da bilir. Karabüklüler’in de gönlü rahat olsun. Herkesin yüzü burada. Sedat Namal’da geri vites yok!” dedi.

“10 MİLYON TL VERMEZLERSE  50 MİLYON TL VERECEKLER”

Kardemir A.Ş’nin bu durumdan kaçışının olmadığını vurgulayan Namal bu konu ile ilgili: “Kardemir A.Ş bize Cuma gününe kadar 10 milyon tl vermezse o ücret 50 milyon tl olacak. Onu da bilsinler. Kardemir’in bu durumdan kaçışı yok. Önceden yapılmış büyük planlar yok. Şu an ki planımızda bekleyip göreceğiz. Cuma günü veya 3 Eylül de Kardemir A.Ş ve o aileler Karabük’te var mı yok mu? O zaman anlayacağız. Netleştikten sonra herkes işine bakacak. Karabük’ün tüm önde gelenleri toplanmış, seçilerek görevlerinin başlarına getirilen bu kadar isim bir araya gelmiş ve saatlerce toplantı yapmış. Bu isimler 7 saat bekleyecek kadar kimsenin oyuncağı değil.

Eğer Kardemir A.Ş gereken desteği vermez, Karabüklü siyasetçilerimiz de bu duruma rağmen on yardımcı olursa on da yazıklar olsun.” sözlerini kullandı.

“GEÇMİŞTE KİM NE YAPTIYSA ORTAYA ÇIKACAK”

Kardemir Karabükspor’un geçmiş yönetimlerinde yaşananlarla ilgili o k ise Namal: “Geçmiş yönetici suçlamıyorum ama bunun altını çizerek söylüyorum: 3 kişi bu ülkede her zaman doğru söyler; 1 Turkcell 2 Vodafone 3 Türk Telekom. Ne söylediysen o çıkar. Kaçma şansın olmaz. Geçmiş yönetimlerle ilgili devam eden soruşturma sürecini de tüm ciddiyeti ile takip edeceğim.” dedi.

“BU TAKIMI 4-5 HAFTA DAHA OYNATMA ŞANSIMIZ YOK”

Sedat Namal takımın kadro sorunu ilgili o k ise: “Lisansları çıkartmak benim boynunum borcudur. Cuma gününe kadar 6 milyona halledemezsek sonra 50 milyon olur hiç halledemeyiz. Benim elimde sihirli bir değnek yok. Bu takımı 4-5 hafta daha oynatma şansımız yok. Gençlerimizin kondüsyonu bu mücadele için yetersiz. Böyle on daha fazla zarar veriyoruz. Daha önce takımımızda oynamış isimlerle görüşüyoruz. Elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışacağız. Para cumaya kadar gelirse Süper Lig’e yükselmenin bile sözünü verebilirim.

Ben de her şey açık. Artık görevi dışında kimse Karabükspor’a gitmeyecek. Kimse görevi dışında kartvizit kullanmayacak. Karabük dışında şehir şehir gezerek ‘Ben Karabükspor yöneticisiyim’ demeyecek. Tesiste oturmayacak. Olursa böyle olacak.” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının sonunda ise herkesten destek ve anlayış beklediğini belirten Namal, kendisini destekleyen herkese teşekkür etti.

Kardemir Karabükspor'un yeni yönerim kurulu da belli oldu. Liste şu şekilde:

KARDEMİR KARABÜKSPOR’UN YENİ YÖNETİM KURULU

BAŞKAN: SEDAT NAMAL

YÖNETİM KURULU ASİL ÜYELERİ

2. ULVİ ÜNGÖREBN

3. CİHAN BAŞAT

4. MEHMET YÜKSEL

5. ŞÜKRÜ GÖKKAYA

6. SÜLEYMAN ÇİL

7. ŞEKİP SERTAÇ KARAKAŞ

8. ÖZGÜR KIYILIOĞLU

9. KÜRŞAT YILMAZ

10. EMRAH KÖKLÜ

11. SONER MANAV

12. SERKAN ŞENGÜN

13. ALİ ERORHAN

YÖNETİM KURULU YEDEK ÜYELERİ

1.SERDAR KARAÖZ

2. EMRAH KURAN

3. MURAT DURAN

4. NAİM ALTUN

5. KORAY DÖNMEZ

6. KÖKSAL YILMAZ

7. ERSİN DÖRTTEPE

8. MUSTAFA TASLAKOĞLU

9. ADEM YILMAZ

10. YALÇIN TAŞÇI

11. YAKUP ÜNAL

12. ALPARSLAN KAMİL YILMAZ

13. NECDET YÜKSEL

DENETİM KURULU ASİL ÜYELERİ

1.KEMALETTİN TAN

2. HALİL ŞENAY

3. GÜLTEKİN TOPUZ

DENETİM KURULU YEDEK ÜYELERİ

1.BÜLENT ÇETİN

2. HALİM KALE

3. RAMİ HOŞKAR

HAYSİYET KURULU ASİL ÜYELERİ

1.ENVER TÜMEN

2. ATİLLA AYGÜN

3. NEVZAT ŞAHİN

HAYSİYET KURULU YEDEK ÜYELERİ

1.ÇETİN GÜNEY

2. MİHRİBAN ERKAL

3. SUSAM ALTUNKAYA

KONGRE VİDESONUN TAMAMI

https://www.facebook.com/KarabukDerinHaber/videos/293390388058410/

KONGREDEN FOTOĞRAFLAR