Türkiye’de 18 yıldır aralıksız o k devam eden ilk ve tek belgesel film festivali olma özelliğine sahip ; Ulus rası Altın Safran Belgesel Film Festivali, bu yıl 6-8 Eylül tarihleri arasında 19.cu kez kapılarını açıyor. Ana teması "Kültürel Miras ve Korumacılık"  ve yan tema o k “Mahalle Kültürü” temasıyla 6-8 Eylül'de düzenlenecek "19. Ulus rası Altın Safran Belgesel Film Festivali" tanıtım toplantısı düzenlendi.

Festival kapsamında; mini konserler, havai fişek gösterileri,söyleşiler, Safranbolu Belediyespor’un yeni sezon tanıtımı, çocuklar için ücretsiz birçok etkinlik, belgesel film gösterimleri, ünlü sanatçı konserleri gibi birçok etkinlik gerçekleşecek.

Safranbolu'da bir restoranda düzenlenen toplantıda Safranbolu Belediye Başkanı ve Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer basın mensupları ile bir araya geldi. Altın Safran Film Festivali ile ilgili bilgiler veren Ürkmezer, her geçen yıl üzerine koyarak daha iyi festival yaptıklarını ve daha da iyilerini yapmak istediklerini söyledi.

“Mahalle Kültürü”nün festivalin yan teması olduğunu belirten Ürkmezer bu sebeple mahalle kültürünü başarılı bir şekilde işleyen bir dönemin önemli dizileri "Bizimkiler", "Mahallenin Muhtarları" gibi dizilerin oyuncularını Safranbolu'da ağırlayacaklarını, mahalle kültürünün işleneceğini belirtti.

BİR İLK: GEZİCİ OYUN TIRI

Çocukların mahalle kültürünün olmazsa olmazı olduğunu ifade eden Ürkmezer: “Festivalin yan teması olan “Mahalle Kültürü”nün mihenk taşı çocuklarımızın da unutulmadığı festivalde, geleneksel hale gelen Oyun Köyü 7-8-9 eylül de Kapalı Pazar alanında kurulacak. Pamuk şekeri ve balon dağıtımının da olacağı alanda Animasyon ekibinin interaktif oyunlarıyla çocuklarımız doyasıya eğleneceği program tamamen ücretsiz olacak. Bu festivalde bir ilki daha gerçekleştirerek, gezici oyun tırı ile çocuklarımıza da kendi mahallelerinde eğlenceyi ayaklarına getiriyoruz. Gezici oyun tırı;  animasyon ekibinin  interaktif ve geleneksel çocuk oyunlarıyla, ücretsiz dağıtımlarla  toplam 10 mahallede belirlenen noktalarda çocuklarımıza unutulmaz saatler yaşatacaklar.” dedi.

Safranbolu Belediye Başkanı ve Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer’in açıklamasının tamamına haberin altında bulunan linkten, festival programının tamamına ise linkin hemen altında bulunan fotoğraftan ulaşabilirsiniz.

ÜRKMEZER'İN AÇIKLAMALARI (VİDEO)

https://www.facebook.com/KarabukDerinHaber/videos/1465172980281699/

FESTİVAL PROGRAMININ TAMAMI