Karabükte, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95’inci yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Karabük Valiliği’nde tebriklerin kabulü ile başlayan tören Karabük Kent Meydanı’nda devam etti. Karabük Kent Meydanı’nda düzenlenen törene, Karabük Valisi Kemal Çeber, Karabük CHP Milletvekili Dr. Hüseyin Avni Aksoy, Garnizon Komutanı Albay Tekin Nemlioğlu, Belediye Başkanı Rafet Vergili, Karabük İl Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay, AK Parti Karabük İl Başkanı Av.İsmail Altınöz, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri, askeri erkan, gaziler, siyasi parti ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Atatürk Anıtı’na çelenklerin konulmasının ardından saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. Vali, Belediye Başkanı ve Garnizon Komutanlığı tarafından halkın, protokolün ve askeri personelin bayramlarının kutlanmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü öğrencileri Taekwando ve güreş gösterisi sundu. Öğrenciler tarafından 30 Ağustos ile ilgili şiirler okundu. 15 Temmuz Şehitleri Gençlik Spor Kulübü Halk Oyunları Gösterisi gerçekleştirdi.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları çerçevesinde il genelinde düzenlenen atletizm, badminton ve satranç 30 Ağustos Zafer Kupası turnuvalarında dereceye giren öğrencilere Karabük Valisi Kemal ödüllerini takdim etti.

Tören Birlikleri’nin geçişinin ardından 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 96. Yıldönümü kutlama programı sona erdi.