Geçtiğimiz Çarşamba günü yapılan kongrede Karabük eşrafının üzerinde mutabık oldukları tek isim olan ve tek aday o k çıkarak Kardemir Karabükspor’a başkan olan Sedat Namal basın toplantısı düzenledi. Kulübün idari binasında gerçekleşen toplantıya birçok basın mensubu katılım gösterdi.

Yönetim Kurulu'nun görev dağılımını açıklayan, Karabük ve Kardemir Karabükspor ile ilgili merak edilen soru cevap veren Sedat Namal'ın açıklamaları şu şekilde: 

"Bugünün önemi saat 24.00’e kadar lisansların çıkması lazım. Bununla ilgili çalışmalar devam ediyor. Hiç bahane üretmedim. Kendimi feda etmeye hazırım. Kongreden önceki Salı gecesi 02.00’de netleşti başkanlık konusu.

Sayın Valimiz ve Belediye Başkanı’mızın girişimleri doğrultusunda, Karabük Milletvekilleri’miz, AK Parti İl Başkanı’mız, Karabük TSO Başkanı’mız Çelik İş Sendikası Karabük Şube Başkanı’mız yedi saatlik toplantıda Karabükspor’un nasıl düzlüğe çıkacağını konuştular."

"KARABÜKSPOR, KARDEMİR A.Ş'NİN EVLADIDIR"

"Görüşmeler olduktan sonra Kardemir A.Ş Karabükspor’a yıllardır sponsor olmuş, sırtında taşımış bir şirket. Bizim Kardemir A.Ş dediğimiz şirket Türkiye’ye mal olmuş bir şirket. Onlarla herhangi bir kavgamız ve yaptırımımız yok. Karabükspor Kardemir A.Ş’nin evladı gibidir. Kardemir A.Ş’nin Karabükspor’a sahip çıkması lazım.

Karabük’te Kardemir A.Ş ile ilgili çok konuşma var. Sosyal medyada yorumlar var. Kardemir’in önemli hissedarlarından Yolbulan ve Güleç aileleri var. Bu ailelerle şahsi sorunum yok. Olmaz da. Bizim derdimiz bizim şehrimizin takımına bizim şehrimizden çözüm bulunsun. Karabük eşrafı onların öncü olmasını istiyorlar.

Konuşmalar asla yanlış anlaşılmasın. Belediye Başkan Yardımcısı iken ailelere ait olan işletmelerinde hep yardımcı olmuşumdur. Yolbulan ailesi ile ilgili Karabük TSO Başkanı olduğum dönemde şu an fabrikanın olduğu yerdeki bütün imkanları sağladım.  Bana zorluk ta olsa yardımcı oldum. Usulsüzlük diyemeyiz ama sıkıntılı konularda da yardım ettiğim şeyler olmuştur."

"KONGREYE KADAR KONUŞMADIM ÇÜNKÜ:"

"Sedat Namal  o k Çarşamba’ya kadar konuşmuyordum. Çünkü o saate kadar sadece Karabükspor taraftarıydım. Başkan olduktan sonra amacım Karabük’ü ve Karabükspor’u korumak. Kongrede ki konuşmalarında onun içindir.

Telefon örneği de şudur. Bu kulüp soyulmuş ve bu kulübün içi boşaltılmış. İşi boşalırken de resmiyete dökülmüş. Bizim ülkemizde yargı var. Bunun için bir aracı olması lazım ve ben aracı o k kulüp başkanı o k bu rüşveti yiyenin, bu kulüpten çalanların peşini bırakmam. Söyleme sebebim budur.

TFF Başkanı’na, Gençlik ve Spor Bakanı’na, belki duyarsa Türkiye Cumhuriyeti Başkanı’mıza: Kulüplere 5 Eylül’e kadar lisans işlemleri için uzatma süresi versinler."

"ÖYLE BİR AYARLAMIŞLAR Kİ"

"Taraftarımız lisansları soruyor. Lisanslar noldu? Namal geldi de ne oldu? Ben uçakta yolculuk yapıyorum dişçiyim. Kalp krizi geçirmiş bir yolcu var. Anons yapılıyor doktor var mı diye. Ben Hipokrat Yemini etmişim ve müdahale etmişim. Canlanırsa Allah’ın takdiridir ve dua alırım ama ölürse alanın uzmanı olmadığım için ceza çekemem.

Öyle bir ayarlamışlar ki İnanın çok zor anda geldik. Ağustos'un 31'inde lisans işlemlerinin son günü 29 Ağustos kongre 30 Ağustos tatil. Bu çaresizliğe de sığınmak istemem. Karabükspor kimsenin oyuncağı değil. Bu takıma sahip çıkılması lazım."

"KİMSE KARABÜKSPOR ÜZERİNDEN SİYASET YAPMASIN!"

"Herkesin itibarı şerefi ailesi var. Kimse Kardemir A.Ş üzerinden siyaset yapmasın. kimse partiler üzerinde siyaset yapmasın. Sosyal medya sorunları dışarda halledin. Karabük’ü ve Karabükspor’u alet etmeyin."

KARABÜK VE KARABÜKSPOR ADINA YALVARIYORUM

"Kardemir A.Ş Yönetim Kurulu’nun samimi olacaklarını düşünerek; Karabük ve Karabükspor adına  size yalvarıyorum: Lütfen bu işi çözün. Kongrede konuştum sert oldu dediler. Şimdi de böyle konuştuk. Top sizde. Benim derdim Karabükspor’u kurtarmak."

LİSANS SORUNU ÇÖZÜLECEK Mİ?

"Eğer 17:00 a kadar Kardemir A.Ş’den beklediğimiz haber gelirse 24.00’a kadar işlemleri halledeceğiz. 17.00’a kadar olan lisans ve transfer işlemleri değil 17.00 bizim para için haber beklediğimiz gün içindeki son saat. 17.00’a kadar gelmezse 5 futbolcumuz varmış. Lisans gerektirmeyen 5 saat onlarla görüştük. İki tanesi geldi. Marius Alexe ve Andriy Bliznichenko. İshak Doğan ve Hakan Aslantaş ile görüşüldü. Onlar da sözleşme imzalamış ama kulüplerinden lisansları çıkmamış. Kulüplerinden peşinat almışlar. Alınan peşinatları da vereceğimizi söyledik."

"İÇİMİZDE HAİNLER VAR"

"En az 30 defa avukatlar görüştük içimizde de hainler var. 100 bin Euro’den olumsuzluktan vazgeçenler 150 bin Euro olmayınca yapmam diyor. Bize ilk etapta 4.5-5 milyon TL lazım. Büyük bir para değil ama öyle bir organize yapılmış ki eğer 10-15 gün önce bu çalışmalar yapılsa her şey sorunsuz halledilirdi."

BELEDİYE BAŞKANI VE TSO BAŞKANI BUGÜN PARA TOPLAMAYA ÇALIŞACAK

"Bugün Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili ve Karabük TSO Başkanı Mehmet Mescier şehir eşrafından yarım olmak için çalışmalar yapacaklar. Umarız her şeyin en iyisi olur."

YÖNETİM KURULU VE GÖREV DAĞILIMLARI

1.SEDAT NAMAL - BAŞKAN

2.ULVİ ÜNGÖREN - AS BAŞKAN

3.ALİ ERORHAN - GENEL SEKRETER

4.CİHAN BAŞAT - MALİ SEKRETER

5.EMRAH KÖKLÜ - PROF. FT. BŞ. SORUMLUSU

6. ŞEKİP SERTAÇ KARAKAŞ - AMT. FT. SPORLARI SORUMLUSU

7.ŞÜKRÜ GÖKKAYA - BASIN SÖZCÜSÜ

8.SONER MANAV - TESİSLER SORUMLUSU

9.MEHMET YÜKSEL - AS BAŞKAN

10.ÖZGÜR KIYILIOĞLU - SALON SPORLARI

11.SÜLEYMAN ÇİL - TFF İLE İLİŞKİLER ANKARA SORUMLUSU

12.SERKAN ŞENGÜN - YÖN. KUR. ÜYESİ

13.ADEM YILMAZ - YÖN. KUR. ÜYESİ