Bu yıl 19’uncusu düzenlenen Ulus rası Altın Safran Belgesel Film Festivali bünyesinde belgesel gösterimler 1-5 Eylül tarihinde her akşam 20.00 ile 23.00 saatleri arasında, Misak-ı Milli Demokrasi Meydanında beyazperdeye yansıtılacak. Bu yıl dereceye giren ve gösterime değer görülen belgesel filmler vatandaştan da tam puan aldı.

Belgesel Film gösteriminde, Sürünün Zor Yolculuğu – Deniz Girginkoç Nazik, Kıymetli Bir Bina Öyküsü – Neslihan Semerci, TARİZ; Dişe Diş, Söze Söz – Sezer Ağgez, Anadolu Kadınları Teşkilatı; Baciyan-i Rum – Tayfun Tanju Kara, Pelikül – Zeki Koyuncu, Nakavt – Zeki Koyuncu – Hasan Akıncı, Peki Şimdi Nereye – Zeynep Südinç. Özel Gösterim: Bay Sinema: Türker İnanoğlu – Musa Ak, Bulgar Kilisesi Restorasyonu –Fikriye Bulunmaz, Saat Tamircisi – Hüseyin Zafer, Yemeni Ustası – Esma Coşkun, Tarihi Kilitçi – Ekrem Değirmenci, Zilli Maşa – Furkan Kaya, Doğada Süzülen Kültür “ Karabük” – İsmail Şahinbaş yer alacak.

Bu yıl 6-8 Eylül tarihleri arasında  düzenlenecek olan 19.Ulus rası Altın Safran Belgesel Film Festivalinde onlarca etkinliğin yer aldığını kaydeden Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer şu sözlere yer verdi “Safranbolu yeni bir festivalin heyecanı içerisinde Sanat, Kültür ve Eğlencenin bir arada olduğu, kentin birçok noktasında gerçekleştirilecek etkinlik hazırlıklarımızı tamamladık,  Safranbolu’ya yakışır bir festival olması dileği ile tüm halkımızı etkinliklerimize davet ediyorum.’’ dedi.

Açık havada düşlerin ve korkuların sınırlarının çizildiği Belgesel Filmler 5 gün boyunca vatandaşların beğenisine sunulacak.