2011-2018 dönemleri arasında mesleki, teknik ve sanatsal alanlarda 20 bin 195 öğrenciye ücretsiz kurs eğitimleri veren SAKEM’de  974 branşta eğitim alan kursiyerler sertifika almaya hak kazandı. Meslek edindirme ve hobi kurslarıyla 70’den 70’e her yaş gurubu kursiyerin ilgi alanlarına göre verilen kurs eğitimlerinin yanı sıra, kişisel gelişim ve sosyal faaliyetlerle de kursiyerlerin gelişimine katkı sağlıyor. Pek çok konuda alanında uzman kişilerin verdiği seminer ve konferanslarla da kursiyerlerin ve vatandaşların ufkunu açan etkinlikler düzenlenyor. SAKEM yaygın eğitim konusunda en iyi temsil eden kurum olabilmek amacıyla, yaptığı tüm çalışmalarda başarılı ve model bir rol üstlenmekte.

SAKEM Genel Koordinatörü Münevver Esen’in verdiği bilgiler doğrultusunda, örgün eğitimini tamamlayamamış meslek edinmek isteyen bireylerin eğitim gereksinimlerini karşılamak için herhangi bir yaş sınırlaması yapmadan tüm vatandaş eğitim veriliyor. Kurs bitiminde kursiyerlere Halk Eğitim onaylı Sertifika verilerek, kursiyerlere eğitim aldıkları sektörde iş bulma olanağı da sağlıyor.

Yaşam boyu eğitimin devam ettiği algısını güçlendirerek katılımı artırmak, eğitime yatırım yaparak bireyi üretken kılmak amacıyla SAKEM’de kurs eğitimlerine yeni dönemde devam edileceğini belirten Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer şu sözlere yer verdi: “Usta-çırak ilişkisinin öğretilerini modern eğitim sistemlerinin ilke ve prensipleri doğrultusunda kaliteden ödün vermeden sunmaya çalışıyoruz. SAKEM eğitim kalitesinde yenilikçilik, akılcılık, bilimsellik, katılımcılık ve süreklilik ilkeleri doğrultusunda hizmet vermeyi sürdürecek.” dedi.

SAKEM 2018-2019 eğitim dönemi için 8 ayrı şubesinde kayıt devam ediyor. Online başvurular ise http://www.sakem.org  adresinden yapılmakta.