Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 24 Haziran seçimlerinde açıkladığı ve milletvekili o k seçilecek AK Partili Milletvekili Adaylarından taahhüt aldığı her milletvekillinin seçim bölgelerinde ofis açması zorunluluğu konusunda ciddiyetini belirtmişti.

Millet ile vekilin bağını güçlendirmek ve seçmenlerin en küçük işlerini bile çözdürmek için Ankara’nın yolunu tutmalarının önüne geçmek için planlanan uygulamanın şu an ne durumda olduğunu bilinmemekte.

VATANDAŞIN VEKİLE DAHA KOLAY ULAŞMASI İÇİN

Mevcut durumda milletvekillerinin 2 danışmanı bulunuyor. Bu danışmanlardan birinin milletvekilinin açacağı bu ofiste görev alacağı, milletvekili ofiste olmadığı zaman vatandaşla danışmanının görüşeceği, açılacak ofislerde sekreterya görevini yürütecek bir çalışanın olmasının yanı sıra gelecek vatandaşların ağırlanması için toplantı odası, çay-kahve servisinde bulunulacak mutfak gibi bölümlerin de yer alacağı belirtilmişti.

Bu ofisler sayesinde vatandaşın, herhangi bir talebi varsa, bu ofislere giderek milletvekilleri veya danışmanına doğrudan aktarabileceği ve böylece milletvekilleriyle görüşebilmek için Ankara'ya gitmesi veya milletvekilinin katılacağı etkinlikleri takip etmek zorunda kalmaması amaçlanmıştı.

GİDERLERİ PARTİ YA DA MECLİS TARAFINDAN KARŞILANABİLİR

TBMM, daha önce başka ülkelerde parlamenterlere sunulan hizmetlerle ilgili bir araştırma yapmış, birçok ülkede milletvekillerinin seçim bölgelerinde çalışma ofislerinin bulunduğunu tespit etmişti.

Vekillerin seçim bölgelerinde açacakları ofislerin giderlerinin kendileri, parti veya Meclis tarafından karşılanabileceği belirtilmişti.

PEKİ KARABÜKLÜ VEKİLLER OFİS AÇTI MI VE KAÇ GÜN BURADA?

Milletvekillerinden seçim bölgelerinde daha çok çalışmalarını isteyen Erdoğan, “Seçim bölgelerinizi ihmal etmeyin. 3 gün Ankara’daysanız 4 gün illerinizde sahada olun.” demişti. Karabük’ün Milletvekilleri Karabük’e ofis açtılar mı? Eğer açılmışsa bu ofisler nerede bulunuyor? Vekiller haftanın kaç gününü Karabük’te geçiriyor? Karabük'te vatandaşların dilinden anlayabilecek danışmanları kimler?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘milletle daha fazla iç içe olmak’ politikası ve vatandaşların vekillere daha kolay ulaşması için bu uygulamanın şu an Karabük’te ne durumda olduğu merak konusu.