Bu yıl 19’uncusu düzenlenen Ulus rası Altın Safran Belgesel Film Festivali mini konser ve kortej yürüyüşüyle start verdi. Safranbolu’da sanat rüzgarları estirecek festivalin ilk günü renkli görüntülere sahne oldu. Kültürel Miras ve Korumacılık ana teması ile 19. kez kapılarını sanatseverlere açan Ulus rası Altın Safran Belgesel Film Festivalinin bu yılki yan teması Mahalle Kültürü o k belirlendi.

Ulus rası Altın Safran Belgesel Film Festivali'nin ilk gününde Köyiçi Meydanı'nda mini konserle başlayan festival programı kortej yürüyüşünün ardından Misak-i Milli Demokrasi Meydanında gerçekleşen etkinliklerle devam etti. Yürüyüşe Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer,  Siyasi Parti ve Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, Karabük ve Safranbolu’da görev yapan kamu kurum ve kuruluşlarının yetkililerinin yanı sıra çok sayıda basın mensubu ve vatandaş katıldı.

Festival’in sekretaryasını yürüten Safranbolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından hazırlanan etkinlikler bu yıl da 3 gün boyunca sanat severleri,  kültüre ve sanata doyuracak. Her yıl büyük yankı bulan festival bu yıl da onlarca programla 7’den 70’e kentte ve Ulusal anlamda adından söz ettirecek.

Festivalin açılış konuşmasını yapan Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer; “ Bizi biz yapan değerlere her zaman vurgu yapan, aynı zamanda Safranbolu’yu Safranbolu yapan değerlerle harmanlanan bir festivalin organizasyon komite başkanı olmaktan  onur duyuyorum. Bu vesile ile  Festivalde bizlere destek olan öncelikle Kültür Bakanlığımız ve bugün burda bizi yalnız bırakmayan Milletvekillerimize, Özel İdare Genel Sekreterimize çok kıymetli sanatçılarımıza ve tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından Festivale katılan Türk Sinemasının duayenlerine Onur Plaketleri Ürkmezer tarafından verilirken, törenin ardından Festival Meşalesi yakıldı.

Program havai fişek gösterileri ile devam etti.