Festivalin 2. gününde Misak-i Milli Demokrasi Meydanında saat 22.00’da gerçekleşen konsere yüzlerce vatandaş katıldı. Kültürel Miras ve Korumacılık ana teması ile 19'uncu kez kapılarını sanatseverlere açan Ulus rası Altın Safran Belgesel Film Festivalinin bu yılki yan teması ise Mahalle Kültürü o k belirlendi.

Festival kapsamında DJ Tanerman'ın performansının ardından sahneye çıkan ünlü sanatçı İlyas Yalçıntaş meydanı dolduran vatandaşları coşturdu. Birbirinden güzel şarkıları seyircilerle birlikte söyleyen Yalçıntaş, Safranbolu unutulamayacak bir gece yaşatırken, belgesel film festivali için Safranbolu'ya gelen ünlü oyuncu ve sanatçılar da büyük coşku ile konsere eşlik etti.

Festival’in sekretaryasını yürüten Safranbolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından hazırlanan onlarca etkinlikle Safranbolu’da sanata ve eğlenceye doyuluyor.

Konser öncesi Vatandaşı selamlayan, Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer tarafından ünlü sanatçıya Safranbolu'ya özgü tarihi ev maketi ve çiçek takdim edildi.