Bu yıl 19’uncusu düzenlenen Ulus rası Altın Safran Belgesel Film  Festivali kapsamındaki yarışmalarda  dereceye giren isimlere ödülleri Safranbolu Güzel Sanatlar Fakültesi konferans salonunda verildi. Törene AK Parti Milletvekilleri Cumhur Ünal ve Niyazi Güneş, CHP Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy, AK Parti İl Başkanı İsmail Altınöz, Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Fatih Ürkmezer ve sinema dünyasından birçok ünlü isim katıldı.

Mahalle kültürünü işleyen Bizimkiler, Mahallenin Muhtarları, Perihan Abla gibi dizilerin öneminin, özellikle belgesel türünde yarışmaların çok istikrarlı olmamasına rağmen Altın Safran Film Festivali’nin bu duruma aykırı o k örnek bir uygulama olduğunun konuşulduğu ödül töreninde bu geleneğin hep devam etmesi temennisinde bulunuldu.

Amatör Belgesel Film dalında Sezer Ağgez’in Dişe Diş, Söze Söz isimli eseri birinci, Zeki Koyuncu ve Hasan Akıncı’nın ‘Nakavt’ filmi ikinci, Zeynep Südinç’in ’Peki Şimdi Nereye?’ isimli eseri ise üçüncü oldu. Profesyonel Belgesel Film dalında Tayfun Tanju Kara’nın yönetmenliğini yaptığı ‘Anadolu Kadınları Teşkilatı Baciyan-i RUM’ isimli belgesel birinci, Deniz Girgin Koç Nazik’in yönetmenliğini yaptığı ‘Sürünün Zor Yolculuğu’ belgeseli ikinci ve Neslihan Semerci’nin yönetmenliğini yaptığı ‘Kıymetli Bir Bina Öyküsü’ isimli belgesel üçüncü oldu.

Yalçın Yelence ve Hilal Saral ‘Yaşam Boyu Onur Ödülü’ne layık görülürken, Süha Arın özel ödülü Zeki Koyuncu’nun oldu.

Konuşmaların ardından AK Parti Karabük milletvekilleri, Niyazi Güneş ve Cumhur Ünal, CHP Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy, Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Fatih Ürkmezer ve diğer protokol üyeleri tarafından dereceye giren isimlere ödülleri verildi.

Çekilen toplu fotoğrafın ardından tören sonra erdi.